Reko Deli i Lund

En av mina absoluta favoritbutiker i Lund är Reko Deli. Bara ett stenkast från centralen hittar du denna pärla som har massor av underbara ostar och andra delikatesser. Hela utbudet är dessutom eko och reko och de har även goda veganska ostar för den som av olika anledningar inte äter mjölk. På Reko Deli handlar jag gärna hem något gott inför helgen och livsmedel som sätter guldkant på vardagen. Där finns även varor som färsk pasta, burrata, linser, quinoa, olja och annat som gör det enkelt att göra en enkel men lyxig middag.

Lokal mat och ekologiska ostar

Reko Deli säljer många av många lokala favoriter. Där hittar du lunch gjord på lokala råvaror från till exempel Bondekocken. Det är enkelt, vällagat och gott. Om du jobbar på ett företag som behöver catering så ordnar de även det. Utöver det finns fantastiska ekologiska ostar och jag köper gärna hem en blandad låda inför helgen. Det brukar finnas färdiga ostlådor för 100 eller 150 kronor där jag har hittat flera nya favoriter. En perfekt present till finsmakaren dessutom!

Om du vill ta en runda på stan så hittar du Reko Deli mitt i centrum på Bredgatan 4 i Lund. Det ligger bredvid The Herbivore och snett emot Mezaya om du vill äta lunch. Det är gångavstånd till Hovby no 9 om du vill köpa med dig praliner och du kan ta en fika på Broder Jakobs på vägen. Om det är något jag älskar med Lund så är det just att många favoriter finns på ett och samma ställe.

Ätbara presenter till finsmakaren

Har du en vän som fyller år? En kollega som ska sluta? Eller någon annan i din närhet som behöver firas med något gott? Förutom ostlådor så har reko deli lyxiga olivoljor, hemmagjorda marmelader, choklad, oliver, saltrostade mandlar och chips. Du kan alltså kombinera ihop en riktigt härlig present till den som uppskattar god, hållbar mat. Om du bor i Lund och uppskattar guldkant på vardagen kan jag varmt rekommendera ett besök på Reko Deli.

Bor du i Lund? Har du några hållbara favoritbutiker eller caféer här omkring? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Jag kommer självklart lyfta passionerade småföretagare och det lokala utbudet i min kategori ”Lokal turism” även framöver och tar tacksamt emot tips på ställen jag inte får missa att skriva om.

3 Comments

  1. Pingback: En god kopp te ger mig guldkant på tillvaron - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Ätbara julklappar - Choklad, té och annat gott - Tess Waltenburg

  3. Pingback: Söndag, picknick i Botaniska Trädgården och pizza på Folk - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *