En god kopp te ger mig guldkant på tillvaron

För mig är goda teer ett måste under hösten och vintern. Det är så mysigt att värma sig med en god kopp te under en arbetsdag eller krypa upp med en kopp i soffan på kvällen. Jag fastnar ofta vid olika favoriter men testar gärna nya smaker lite då och då. Det finns ju så mycket gott att välja på! Rött, svart, vitt och grönt te. Kryddiga och blommiga smaker, klassiska blandningar och spännande kombinationer. Förutom alla goda smaker så blir det en mysig stund som sätter guldkant på tillvaron.

Guldkant på tillvaron under hösten och vintern

För mig är gott te både en smakupplevelse och en mysig stund. Det kan göra underverk för mitt humör att krypa upp i soffan med en god kopp te på kvällen eller ta en värmande paus under en arbetsdag. Jag tror mycket på att göra det bästa av alla årstider så på hösten och vintern vill jag mysa så mycket som möjligt. Det behövs guldkant på vardagen i form av te, choklad, mysiga kläder och filtar när det är grått och trist ute. Och tända ljus på kvällen, såklart!

Rooibos med goda smaker

Sedan jag började dra ner på kaffe har jag druckit mer och mer rooibos. Rött te är naturligt koffeinfritt så det är perfekt att njuta av om man vill ”spara” sitt koffeinintag till kaffet. Min absoluta favorit är Choklad, chili, äpple från Tehuset Java. Jag fick det i födelsedagspresent för många år sedan och har köpt det sedan dess. Det är riktigt gott, värmande och kryddigt och passar extra bra under den här tiden på året. Den här gången köpte jag även Rooibos Rabarber Grädd, som är en smak jag älskar, och Rooibos Trädgårdsbär. Jag tänker att det är en härlig mix av smaker att variera mellan.

Tebutiker i Lund och på nätet

För mig som bor i Lund ligger Tehuset Java ett stenkast bort och jag besöker dem med jämna mellanrum för att fylla på mitt lager. De har så många goda smaker att det nästan blir svårt att välja. Jag går gärna dit och utforskar deras sortiment i lugn och ro men det går även bra att beställa på nätet. De har även tevykort som är perfekta att skicka till någon som sitter i karantän eller behöver extra omtanke.

Utöver de teer jag köper hos Tehuset Java testar jag gärna nya sorter från andra butiker jag besöker. Mitt stammisställe Reko Deli har till exempel vackra och goda teer från Teministeriet som dessutom är fina att ge bort som present. En god kopp te kan verkligen göra mycket för humöret, antingen för en själv eller någon man tycker om. Jag beställer även en hel del ekologiska örtteer från PUKKA via Medvetna.se.

Dricker du te? Vilka är dina favoriter? Har du testat de jag nämner här eller har du kanske några andra smaker jag borde prova nästa gång? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *