Mezaya – Libanesisk buffé i centrala Lund

Är du ute efter en god och mättande lunch? Missa inte Mezaya i centrala Lund. För 110 kronor får du välja och vraka mellan massor av goda libanesiska rätter. Det finns dessutom gott om både veganska och vegetariska alternativ. När jag var där med en vän för ett tag sedan plockade jag på mig massor av goda rätter som till exempel falafel, tabbouleh och baba ganoush. Det är verkligen ett sådant ställe där man önskar att man orkade äta mer för att det finns så mycket att välja på.

Mezaya i Lund
Både buffé och take away

Lunch nära Lund C

Mezaya ligger på Kyrkogatan 21 i Lund, ett stenkast från Lund C och Domkyrkan. Här kan du stanna till för energipåfyllning oavsett om du kommer från tåget, ska till universitetet eller bara vill ta en promenad i centrala Lund. Vi gick dit vid vanlig lunchtid och då var det ganska mycket folk, så jag skulle tipsa om att gå lite tidigare eller senare om du har möjlighet.

Hummus, baba ganoush och andra goda röror

Både buffé och take away

Jag har bara ätit på plats men de har även ett prisvärt take away-erbjudande där du får fylla en box med mat för 59 kronor. Det hade jag definitivt kunnat tänka mig att testa någon gång. Jag ser verkligen fram emot att gå tillbaka snart för att testa ännu fler av deras rätter.

Gott om vegetariska och veganska alternativ
Lunchtallrik på Mezaya i Lund

Är du som jag och känner dig extra kreativ av att äta lunch på ställen som bjuder på nya smakkombinationer och rätter som du inte brukar laga själv? Jag kan bli otroligt inspirerad av att äta ute vilket ger mig ny fantasi och inspiration även när jag kommer hem. Det kan vara allt från en sås som verkligen var pricken över i, kontraster mellan olika konsistenser eller en ny krydda som jag inte brukar använda. Att äta ute ger mig så mycket mer än bara ett avbrott i vardagsmaten.

Har du varit på Mezaya? Eller har du kanske något annat favoritställe i Lund? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Lästips: Vegansk lunch och rawfood-kakor på Truefood i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *