Ätbara julklappar – Choklad, té och annat gott

Har du redan börjat fixa julklappar? Eller har du fortfarande en del kvar? Jag gillar att vara ute i god tid då det känns mer rofyllt och mysigt, men om jag fixar presenter i sista minuten så blir det oftast något ätbart. För mig är något gott alltid en bra present. Det kommer nästan alltid mer till glädje än en pryl som riskerar att bli liggandes i ett hörn. Det känns dessutom extra roligt att ge bort något som kan ställas fram på bordet och avnjutas av många. Låt fantasin flöda och botanisera bland olika oljor, ostar, kex och goda viner. Eller som här: Té och choklad!

Chokladkola i tre lager från Chokladserenad

Jag älskar att testa nya smaker men i mitt tycke finns det även klassiker som alltid går hem. En riktigt bra smörkola är en sådan sak, och extra bra om den är smaksatt med choklad. Två härliga smaker i ett! Den här kommer från Chokladserenad och är en perfekt liten bit att till exempel ta med som tillbehör till ett gott paket kaffe eller té. Det är tre olika lager: En med vit choklad, en med mjölkchoklad och en med mörk choklad. Jag äter den till exempel gärna i kombination med mitt favoritté ”Choklad, chili, äpple” från Tehuset Java.

Ljuvliga praliner i vacker ask från Hovby no 9

God choklad och vackra inslagningar är två saker som verkligen sätter guldkant på min tillvaro. Jag kikar gärna in på Hovby no 9, ett chocolaterie på Klostergatan här i Lund, och väljer ut en vacker ask med mina favoritpraliner i. Den här innehåller åtta bitar och är en perfekt present! De har många fantastiska smaker att välja på. Den här gången tog jag två av varje av praliné, havssalt, lavendel och Earl Grey. Mums!

Värmande té i vackra burkar från Reko Deli

Om ni har följt mig ett tag så vet ni att jag är stammis på Reko Deli här i Lund. Det är mitt absoluta favoritställe att promenera till när jag är sugen på något gott. Förutom god lunch och fantastiska ostar så har de även ljuvliga téer från Teministeriet. De här innehåller både spännande smaker och kommer i fantastiska burkar som gör dem till en perfekt present. Vilken smak hade du valt, Boost eller Calm? Eller kanske båda två?

Varm choklad på en pinne!

Det här är en riktigt fiffig och rolig idé som går hem hos både vuxna och barn. Jag älskar varm choklad och vill gärna att den är gjord på choklad av bra kvalitet, som denna från Chokladserenad. Du får två koppar varm choklad på en pinne i en fin påse med marschmallows. Perfekt både som present och till en själv när man vill ha extra vardagslyx! Chokladserenad har dessutom goda praliner, bakverk och fröknäcke så passa på att spana in hela sortimentet om du åker dit.

Det finns otroligt många härliga, ätbara presenter och jag kommer självklart fortsätta fylla på här på bloggen! Har du kanske tips på något företag, någon produkt eller något ätbart man kan göra själv som jag borde nämna? Eller har du kanske någon favorit bland dem jag har nämnt här? Lämna gärna en kommentar! Jag blir så glad när ni delar med er av feedback och idéer. Det är otroligt uppskattat, både här och på Instagram.

1 Comment

  1. Pingback: Agatha Christie - Te och noveller - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *