The Herbivore – Vegansk mat i hjärtat av Lund

Växtbaserat och grymt gott

Oavsett om det gäller lunch eller middag är The Herbivore i Lund ett av mina absoluta favoritställen. Allt de serverar är veganskt och det ligger precis i hjärtat av Lund, ett stenkast från centralstationen och stadsbiblioteket. När jag var där sist åt jag en grymt god gryta med seitan som serverades med ris, grönsaker och fraiche. Jag är även väldigt förtjust i deras buddha bowl och deras teriyaki tempeh-burgare.

Min första kontakt med The Herbivore var faktiskt när jag beställde deras nyårsmeny. Vi orkade inte laga mat själva och det kändes väldigt lyxigt att kunna hämta upp allt och inte tänka på det. Det kändes även väldigt positivt att de hade skippat plastförpackningar och skickade med oss maten i kartonger och glasburkar istället.

The Herbivore - Vegansk lunch, middag och after work i hjärtat av Lund

Lunch, middag och after work

Vi har dock varit där många gånger sedan dess. När vi hade vår kickoff för Sustainable Influencers i mars avslutade vi dagen där med middag, drinkar och skratt. Jag var där med Evelina när hon hälsade på mig i somras och då både åt vi vars en lunch och delade på en nacho tallrik. Den är nämligen en del av deras after work-erbjudande där man får just en nacho tallrik vid köp av drinkar. Mums!

Jag har inte testat deras catering mer än när vi beställde menyn inför nyår, men jag har sett många bilder på deras smörgåstårtor som ser grymt goda ut. Det är sällan jag äter smörgåstårta men jag har faktiskt gjort veganska smörgåstårtor till ett kalas vi hade. Och vet ni? Det gick hem även hos skeptikerna. Jag gillar att bjuda på veganskt hemma och ta med vänner och familj på lunch på ställen som The Herbivore för att visa att det faktiskt är grymt gott.

Gryta med seitan, grönsaker och ris

Barnvänligt och inbjudande

När jag åt lunch på The Herbivore senast hade jag sällskap av en vän och hennes lilla dotter. Vi fick hjälpas åt med barnvagnen för att komma upp för de tre trappstegen vid ingången men annars finns det gott om plats för vagnen i det inre rummet. Det finns även barnstolar för den som behöver det.

De har även ett erbjudande som passar den som har med sig lite större barn. I sällskap med en vuxen erbjuder de nämligen en barnburgare med pommes för 60 kronor. Toppen för oss som gärna slipper laga mat då och då!

Har du varit på The Herbivore? Vad tyckte du?

Kombucha
Vegansk lunch på The Herbivore

Lästips: Lokal turism i Skåne: Underbara Malmö Saluhall

1 Comment

  1. Pingback: Reko Deli i Lund - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *