Hovby no 9 på Klostergatan i Lund

En dröm för oss chokladälskare

Känner du till Hovby no 9 sedan tidigare? De har funnits i Lund i 21 år så de är verkligen inga nykomlingar, men har nyligen flyttat till nya lokaler på Klostergatan. Här möts man av fantastisk inredning och ljuvliga praliner. Det finns massor av godsaker att både köpa med sig och äta på plats. Att det dessutom ligger perfekt till, nära mina favoriter Broder Jakobs och Love Coffee Roasters, är ett stort plus. Kommer du från en annan stad ligger alla dessa guldkorn ett stenkast från centralen. Ett måste att besöka om du turistar i Lund alltså.

Vacker inredning och handgjord choklad på Hovby no 9 i Lund
Underbart god varm choklad och fika på Hovby no 9 i Lund

Är du sugen att turista i Lund?

Oavsett om du bor i Lund eller en annan stad kan jag varmt rekommendera dig att turista i denna mysiga, pittoreska stad som jag både har vuxit upp i och flyttat tillbaka till i vuxen ålder. Förutom ett maffigt utbud av aktiviteter och gemenskaper för studenter finns här även massor av trevliga restauranger, caféer och vackra platser att besöka.

Men tillbaka till Hovby no 9! Jag beställde en kopp varm choklad med chili och en fransk delikatess-tårta. Det märks verkligen att deras nya café har blivit populärt för det var utplockat bland kakorna och biten jag fick var den sista av sin sort. Den var dock ljuvligt god, precis som chokladen.

Vackra Hovby no 9 på Klostergatan i Lund
Fantastisk choklad på Hovby no 9 i Lund

Ätbara presenter till nära och kära

När det kommer till hållbara presenter är nog de ätbara mina absoluta favoriter. De är toppen både att ge bort och att få och det brukar vara enkelt att hitta något som passar de flesta. Choklad är en sådan sak. På Hovby no 9 kan du till exempel handla med dig chokladkakor, praliner och drickchoklad på pinne. Jag köpte med mig två av de senaste att ha som gå bort-presenter eller julklapp nu när vintern närmar sig.

Vacker inredning

4 Comments

 1. Diana Dontsova 24 oktober, 2019 at 22:16

  När ses vi på en chokladfika?

  Diana aka Diadonna

  Reply
  1. Tess Waltenburg 25 oktober, 2019 at 09:09

   När du vill! 😀

   Reply
 2. Pingback: En lördag i Lund - Tess Waltenburg

 3. Pingback: Ätbara julklappar - Choklad, té och annat gott - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *