Fyra snabba svemestertips i Malmö och Lund

Jag njuter för fullt av sommaren på hemmaplan. För mig har svemester / hemester alltid varit ett perfekt alternativ och jag är glad över att fler börjar se tjusningen med det. Det blir ju lite semester hela året istället för att man ska maxa allt vissa veckor. För ett tag sedan skrev jag en Malmöguide med många tips på second hand, caféer och mat här omkring men det finns många fler guldkorn. Det är det som är så fint tycker jag, att det ofta finns så mycket att upptäcka precis där man är om man bara öppnar ögonen och uppskattar det.

Här är fyra snabba tips för dig som håller till i Malmö och Lund under sommaren:

Atrium Kaffebar på Skvadronsgatan i Malmö

Här har ni en riktig pärla i Slottsstaden. På Atrium Kaffebar dricker jag gärna gott kaffe, njuter av en härlig fika och äter en lättare lunch. Det går att sitta både inne och ute och det är ett perfekt ställe att jobba på. Inredningen är dessutom väldigt vacker och om jag bodde närmre hade jag varit där stup i kvarten. Min senaste favorit är deras eggs benedict med rökt lax. Mums!

Noir Kaffekultur på Engelbrektsgatan i Malmö

Bara ett stenkast från Malmö C hittar ni härliga Noir Kaffekultur, en fantastisk kaffebar med lite gott och blandat. Här stannar jag gärna till för ett depåstopp, njuter av gott kaffe, äter burratasalladen ni ser ovan eller fikar på något sött eller salt. Allt där är otroligt välgjort, det är ett mysigt ställe och det går finfint att sitta ute på sommaren. Gå dit med en vän eller ta en paus för dig själv i storstadsmyllret.

Broder Jakobs på Klostergatan i Lund

Om du älskar bröd och bakverk lika mycket som jag så är Broder Jakobs stenugnsbageri ett måste när du är i Lund. Här finns allt från matiga mackor och croissanter till kardemummabullar och wienerbröd. Sitt hos dem, inne eller ute på deras mysiga innergård, eller köp med dig något gott till picknicken. Du lär inte bli besviken.

Tehuset Java på Västra Mårtensgatan i Lund

Sist men inte minst vill jag tipsa om en riktig Lundaklassiker, nämligen Tehuset Java på Västra Mårtensgatan i Lund. Nu när vädret är lite gråare och ruggigare finns det väl inget bättre än en härlig kopp te? De har även en webbshopp men butiken är väl värd ett besök både för servicen och den ljuvliga doften som slår emot en när man går in genom dörrarna. Dofta på mitt favoritte Rooibos Choklad, chili & äpple när du ändå är där vetja.

Har du några tips på ställen man inte får missa i Malmö och Lund? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *