Söndag, picknick i Botaniska Trädgården och pizza på Folk

Igår var en riktigt härlig dag. Nu när jag jobbar på lördagar så är söndag den enda ”riktiga” helgdagen. Morgnarna brukar börja så lugnt som det går med två små barn och det blir i princip alltid frukost framför en film. Det gör mycket att kunna börja dagen så i och med att de flesta vardagsmorgnar är hektiska. Resten av dagen bestod mest av städ och småfix. Det var skönt att få beta av saker som behövde göras.

På eftermiddagen promenerade jag bort till Botaniska Trädgården och mötte upp Jenny. Det var så himla härligt att komma ut i vårvädret! Jag får så mycket ny energi av ljus, frisk luft och fågelkvitter. Jag hade med mig praliner och vi drack bubbel ur pappmuggar vid ett bord i parken. Det var helt perfekt att sitta och prata och få suga åt sig några av de sista solstrålarna. Botaniska Trädgården är dessutom en väldigt vacker miljö att befinna sig i om man vill umgås ute i dessa tider. Det märktes för vi var långt ifrån ensamma där.

Pizza hos Folk på Clemenstorget

Vid halv sex begav vi oss till Folk Pizza och Vinbar på Clemenstorget. Vi åt charkbricka och pizza på deras uteservering och satt kvar till stängning. De hade värmare igång och det fanns filtar vid bordet så det gick fint att sitta ute även på kvällen. Det var första gången jag var där, trots att jag har velat gå dit länge, och jag kan varmt rekommendera det. Man kan även köpa en pizzaslice, eller två eller tre, till lunch om man är sugen på det.

Folk Pizza och Vinbar ligger precis bredvid Love Coffee och är väldigt nära Lund C om du är i krokarna. Det går såklart även bra att köpa med sig pizza hem därifrån. Vi testade pizza nummer 1, en klassisk margherita, och pizza nummer 4 med jordärtskocka, taleggio, salvia och krasse. De var grymt goda!

Lästips: Reko Deli i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *