Om mig

Tess Waltenburg - Inspiration för en hållbar livsstil. Foto: Marilia Bognandi.
Foto: Marilia Bognandi

”Jag vill förändra världen genom att förmedla glädjen med ett mer hållbart liv”

I april 1993 föddes en högljudd, envis unge med rufsig kalufs. Hon växte upp i Lund, med några års avstickare på Österlen, och älskade att klä ut sig och spela teater. Efter många år med blandade intressen hamnade hon på Spyken i Lund där hon studerade just teater men även intresserade sig för samhällsfrågor. Hon var precis lika högljudd och bestämd som när hon var liten och kunde inte finna sig i orättvisor. Nu sitter hon här och skriver en om mig-sida på en hemsida om hållbarhet. Den där envisa tjejen är nämligen jag.

Så vem är jag då?

Jag heter Tess Waltenburg (jag heter faktiskt Tess) och är en 27 år gammal tvåbarnsmamma som vill inspirera dig till en mer hållbar livsstil, inifrån och ut. För mig handlar det om att leva det liv du vill leva, med omtanke för både dig själv och omvärlden. Att hitta en balans mellan den inre och yttre hållbarheten, mellan miljö och dina egna mål och drömmar.

Jag bor med min man och våra två barn i Lund, min gamla hemstad som jag behövde flytta ifrån för att kunna uppskatta igen. Sommaren 2020 skulle jag ha varit klar min master i tillämpad kulturanalys vid Lunds Universitet, en utbildning jag har valt för att jag verkligen har insett normers kraft och hur de påverkar samhället vi lever i. På grund av en pandemi och annat i livet blev det inte så, vilket också lärde mig mycket om mig själv. Hur jag ibland behöver bli bättre på att våga omvärdera saker och ting och inte mäta mitt värde i mina prestationer.

Jag är nämligen en perfektionist i recovery som försöker lära om en hel del ”sanningar” om mig själv. Det fokuset har även mer och mer präglat mina kanaler den senaste tiden. Hur allt hänger ihop och att det inte är något fel på dig som människa, det är något fel på en värld där vi alla tror att vi är trasiga. Du kommer aldrig kunna läsa allt om mig i denna bloggen. Men jag vill att den ska kännas ärlig, genuin och visa olika sidor av livet. Från sorg och frustration till glädje och god choklad. Både det som sätter guldkant på tillvaron och det mörka och tunga som finns i alla våra liv, och som är mycket enklare att leva med om vi håller varandra i handen.

Inspiration för en hållbar livsstil

Här på min blogg hittar du allt från second hand, återbruk och hållbar mat till vardagslyx, guider och tankar om livet. Jag tror på good enough sustainable living. Att göra det vi kan för en mer hållbar livsstil och ha förståelse för att vi alla har olika liv och förutsättningar. På mina kanaler skammar vi inte varandra utan lyfter varandra med pepp och konstruktiv dialog.

Jag brinner för att förmedla glädjen med en hållbar livsstil, att visa att det ger så otroligt mycket livskvalitet och att det varken behöver vara svårt eller tråkigt. Utöver att studera och podda skriver jag här, producerar videos till min Youtube-kanal, sitter i styrelsen för Sustainable Influencers och lägger upp hållbara tips på Instagram. Jag sitter även i paneler, håller föreläsningar och workshops på olika teman kopplade till hållbarhet. Om du har ett uppdrag som du tror skulle kunna passa mig får du gärna höra av dig.

Jag hoppas att du kommer trivas här och att vi hörs av i kommentarsfältet! Tveka inte att kontakta mig om du har några funderingar eller tips på vad du vill läsa mer om här.