Om mig

Tess Waltenburg - Inspiration för en hållbar livsstil. Foto: Marilia Bognandi.
Foto: Marilia Bognandi

”Jag vill förändra världen genom att förmedla glädjen med ett mer hållbart liv”

I april 1993 föddes en högljudd, envis unge med rufsig kalufs. Hon växte upp i Lund, med några års avstickare på Österlen, och älskade att klä ut sig och spela teater. Efter många år med blandade intressen hamnade hon på Spyken i Lund där hon studerade just teater men även intresserade sig för samhällsfrågor. Hon var precis lika högljudd och bestämd som när hon var liten och ville absolut inte acceptera orättvisor. Nu sitter hon här och skriver en om mig-sida på en hemsida om hållbarhet. Den där envisa tjejen är nämligen jag.

Så vem är jag då?

Mitt namn är Tess Waltenburg, jag heter faktiskt Tess, och jag är 26 år gammal. Jag bor med min man och våra två barn i Lund, min gamla hemstad som jag behövde flytta ifrån för att kunna uppskatta igen. Sommaren 2020 är jag färdig med min master i tillämpad kulturanalys vid Lunds Universitet, en utbildning jag har valt för att jag verkligen har insett normers kraft och hur de påverkar samhället vi lever i. Jag älskar choklad och kaffe, fairtrade såklart, och vill inspirera andra till en mer hållbar livsstil. Jag tror verkligen att vi alla kan göra skillnad tillsammans, Steg för Steg, och det är även det min intervjupodcast heter.

Jag brinner för att förmedla glädjen med en hållbar livsstil, att visa att det ger så otroligt mycket livskvalitet och att det varken behöver vara svårt eller tråkigt. Utöver att studera och podda skriver jag här, producerar videos till min Youtube-kanal, sitter i styrelsen för Sustainable Influencers och lägger upp hållbara tips på Instagram. Jag sitter även i paneler, håller föreläsningar och workshops på olika teman kopplade till hållbarhet. Om du har ett uppdrag som du tror skulle kunna passa mig får du gärna höra av dig.

Jag hoppas att du kommer trivas här och att vi hörs av snart! Tveka inte att kontakta mig om du har några funderingar eller tips på vad du vill läsa mer om här.