Om mig

”Jag vill förändra genom att visa att vi kan skapa hållbarhet inifrån och ut”

Den 26e april 1993 föddes en högljudd, envis unge med rufsig kalufs. Hon växte upp i Lund, med några års avstickare på Österlen, och älskade att klä ut sig och spela teater. Efter många år med blandade intressen hamnade hon på Spyken i Lund där hon studerade just teater men även intresserade sig för samhällsfrågor. Hon var precis lika högljudd och bestämd som när hon var liten och kunde inte finna sig i orättvisor. Nu sitter hon här och skriver en om mig-sida för sin hemsida med fokus på hållbar livsstil. Den där envisa tjejen är nämligen jag.

Så vem är jag?

Jag heter Tess Waltenburg, jag heter faktiskt Tess, och är en 30 år gammal tvåbarnsmamma som vill inspirera dig att leva ett medvetet liv, inifrån och ut. För mig handlar det om att leva det liv du vill leva med omtanke för både dig själv och omvärlden. Att hitta en balans mellan den inre och yttre hållbarheten, mellan att göra gott och jobba mot dina egna mål och drömmar. Att hitta en hållbar livsstil som verkligen passar dig och ditt liv. Jag tror nämligen att allt går hand i hand och att vi inte behöver välja det ena eller det andra. Det är även därför jag kombinerar tjänster för privatpersoner med konsulttjänster mot företag. För att kunna skapa hållbarhet på olika sätt i både det stora och det lilla.

Jag bor med mina två barn i Lund som är min gamla hemstad. Genom att flytta härifrån fick jag chansen att uppskatta staden med nya ögon och förälska mig på nytt. Sommaren 2020 skulle jag ha varit klar min master i tillämpad kulturanalys vid Lunds Universitet. En utbildning jag har valt för att jag verkligen har insett normers kraft och hur de påverkar samhället vi lever i. På grund av en pandemi och annat i livet blev det inte så och det lärde mig mycket om mig själv. Hur jag ibland behöver bli bättre på att våga omvärdera saker och ting och inte mäta mitt värde i mina prestationer.

En före detta perfektionist

Jag är nämligen en perfektionist in recovery som försöker lära om en hel del ”sanningar” om mig själv. Det fokuset har även mer och mer präglat mina kanaler den senaste tiden. Hur allt hänger ihop och att hållbarhet börjar inifrån. Och att vi orkar mer gott när vi själva mår bra. Du kommer aldrig kunna läsa allt om mig här. Men jag vill ändå att det jag gör ska kännas ärligt, genuint och visa olika sidor av livet. Från sorg och frustration till glädje och god choklad. Både det som sätter guldkant på tillvaron och det tunga som finns i alla våra liv, och som är mycket enklare att leva med om vi håller varandra i handen.

Det är även det synsättet som präglar mitt arbete. Jag vill skapa hållbarhet inifrån och ut bortom certifieringar och listor. För mig är det viktigt med ett integrerat och långsiktigt arbete där hållbarhet är en naturlig del av alla led i verksamheten, från produktion till varumärkesbyggande.

Efter en hel del förseningar med min masteruppsats blev jag till slut klar och det blev ju hur bra som helst ändå. Tänk vad dessa omvägar kan lära en om en själv. Jag valde dessutom att ta en avstickare från min uttänkta bana och utbildade mig till human design reader hösten 2021. Nu är jag på den spännande resan att se hur jag kan kombinera allt detta på mitt alldeles egna sätt. Jag är trots allt Manifestor och är här för att bana nya vägar.

Inspiration för en hållbar livsstil

Här på min blogg hittar du allt möjligt kring en hållbar livsstil. Från second hand, återbruk och hållbar mat till vardagslyx, guider och tankar om livet. Jag tror på good enough sustainable living. Att göra det vi kan för en mer hållbar livsstil och ha förståelse för att vi alla har olika liv och förutsättningar. På mina kanaler och de communities jag är med och skapar skammar vi inte varandra utan lyfter varandra med pepp och konstruktiv dialog.

Jag brinner för att förmedla glädjen med en hållbar livsstil och att visa att det varken behöver vara svårt eller tråkigt. Utöver att blogga erbjuder jag konsulttjänster inom hållbart företagande och entreprenörskap, hållbart content, hållbarhetskommunikation och samarbeten som influencer. Jag producerar videos till min Youtube-kanal och lägger upp hållbara tips på Instagram. Sedan förra året har jag även lagt till human design readings och coaching i min repertoar. Jag sitter även i paneler, håller föreläsningar och workshops på olika teman kopplade till hållbarhet. Om du har ett uppdrag som du tror skulle kunna passa mig får du gärna höra av dig.

Jag hoppas att du kommer trivas här och att vi hörs av i kommentarsfältet! Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller funderingar.