Fika och shopping på Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund

Ett tips jag ofta ger den som vill komma igång med second hand är att gå tillbaka till samma butiker. På så sätt lär man känna utbudet och vet var saker finns just där. Jag uppskattar både fika och shopping på Erikshjälpen Öresundsvägen i Lund, en av mina absoluta favoritbutiker. Där har jag fyndat allt från kläder till mig själv och barnen till möbler och porslin. Om ni har sett bilder på mitt pampiga linneskåp och min sekretär som jag har köpt där så förstår ni nog vad jag menar. Det är en stor butik men den känns ändå välsorterad och personlig. Allt i ett!

Second hand på Erikshjälpen i Lund
Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund

Second hand och fika i Lund

På Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund stannar jag även gärna till och fikar. De har både mackor och sötsaker i caféet. Om man skänker saker får man dessutom kaffe med dopp gratis. Så smart! Själva cafédelen är som en lite oas i mitten av butiken. Där inspireras jag av återbrukad inredning, lampor gjorda av tekannor och fina stolar. Jag önskar ofta att inredningen var till salu… Nu senast testade vi deras cupcakes som var en nyhet. Både den med hallon och den med äpple var grymt goda. När vi är där och är hungriga tar vi gärna vars en grillad macka istället.

Barnavdelningen ligger precis vid caféet så om man har lite större barn kan de kika där när man själv fikar. De har en hel del fina barnkläder och leksaker. Vi som har dvd-spelare köper nya filmer lite då och då för att variera utbudet här hemma. Det blir lite som att hyra film men ändå inte. Att pengarna går till en bra sak känns extra bra.

Har du någon second hand-butik som du gillar extra mycket där du bor? Eller handlar du kanske mest online? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund

Lästips: Hållbar inredning med återbruk och second hand

4 Comments

  1. Pingback: Att ha tålamod när man letar second hand - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Medvetna barnkläder från Busbra Barn i Lund - Tess Waltenburg

  3. Pingback: Lite färg kan göra stor skillnad! - Tess Waltenburg

  4. Pingback: Mina senaste second hand-fynd från Erikshjälpen - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *