Minska matsvinnet och fyll på skafferiet inför sommaren

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart –

För ett tag sedan tipsade @levabilligt på Instagram om att fylla på sitt sommarskafferi. Hon hade till exempel köpt kex, kakor, raw bars och snacks inför sommaren. Jag tyckte att det var en fantastisk idé och passade på och la en beställning hos Matsmart. Sommaren är ju ofta en tid med mycket utflykter och picknick och då kan man spara mycket pengar på att vara förberedd.

Hos Matsmart hittar du produkter som av olika anledningar inte kan säljas någon i en vanlig butik. Det kan till exempel vara för att de har fel etikett eller närmar sig bäst före datum, men i och med att det är skafferivaror så går de hur bra som helst att äta ändå. Deras sortiment varierar men jag tycker att de nästan alltid har ett bra utbud av ekologiskt. Att handla från dem blir ett enkelt sätt att handla mer eko utan att göra ett alltför stort hål i plånboken.

Billiga snacks, kakor, mellanmål och drycker

Jag fyllde på med massor av saker inför kommande sommarutflykter. Det blev mango- och citronjuice från Smiling, en riktigt fräsch sommarfavorit, och chiasmoothies från DeJunked som är min räddare i nöden när jag behöver ny energi på språng. Till barnen köpte jag ekologiska banankex och klämmisar från Organix. Jag fyllde även på med två olika sorters raw bars, ekologisk läsk från Whole Earth i olika smaker och snacks från Snackbros som jag ser fram emot att testa. Jag passade på och fyllde på med lite skafferivaror som pumpakärnor och mandelmjölk också. Nu har vi så att vi klarar oss ett tag, helt perfekt!

Spara pengar inför semestern

Att handla från Matsmart är ett enkelt sätt att spara pengar inför och under semestern, men det finns många andra bra knep också. Ett är att ta med egen glass i termos istället för att köpa i kiosk / på café varje gång. Jag köper till exempel storpack Piggelin eller GB-favoriter när de är på extrapris. För oss som är fyra i familjen blir det många insparade slantar i längden, och det blir lika bra i och med att det ofta är samma glassar. De pengarna lägger jag hellre på att köpa glass på ställen som Favvoglass i Malmö eller någon upplevelse med barnen.

Ett annat sätt är att hålla koll på extrapriser på till exempel frukt. Jag köpte ekologiska bananer billigt häromdagen som både kommer ätas som de är och frysas in till smoothies. Du kan även dela bananen på mitten, sticka in en glasspinne och frysa in med eller utan choklad på. En god och enkel glass i värmen! Vi har även köpt kaffe, som varar länge, på extrapris och köper ofta saker som jordgubbar och vattenmelon när de säljs ut. Vill du göra egna svalkande glassar av vattenmelon? Spana in det här blogginlägget. Du kan även göra egen kombucha och smaksätta med vinbär, fläder och annat som är i säsong nu.

Och du? Om du uppskattar mina tips och vill handla på Matsmart så blir jag väldigt glad om du går via mina länkar här i inlägget. Det ger mig nämligen lite provision utan att det kostar dig något extra och det gör det möjligt för mig att fortsätta göra det jag gör. Tack!

2 Comments

  1. Pingback: Rost, fransar och leopard - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Svalkande drycker för varma dagar - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *