Att ha tålamod när man letar second hand

Jag tänker inte ljuga. Att leta efter något second hand tar ofta längre tid än att köpa det nytt. Det kräver en hel del tålamod och kreativt tänkande om man är van vid att få saker presenterat på ett visst sätt. Man måste vara öppen för tanken att till exempel prova kläder oavsett vilken storlek som står på lappen, att köpa något men måla om eller sy om och att våga mixa och matcha. Det där extra jobbet kan dock vara värt det i allra högsta grad. Att det är cirkulärt, ekonomiskt och socialt hållbart (om pengarna går till välgörenhet) är en del av den härliga upplevelsen. Det är dessutom en fantastisk känsla att leta efter något som på skattjakt och äntligen hitta just det man söker.

Jag hade ett sådant ”moment” nyligen. För många år sedan fick jag en stor skål med turkos insida som ni kan se på bilderna nedan. Det är verkligen en sådan sak som har använts och älskats i år efter år. Kom ihåg att ett hållbart hem inte alltid är minimalistiskt, det viktiga är att du hittar en stil som DU gillar och kan trivas med år efter år istället för att byta ut allt med jämna mellanrum. Men tillbaka till min historia! Jag har varit väldigt förtjust i min skål och har många gånger tänkt att jag hade uppskattat annat porslin som matchar. Även om jag gillar att blanda olika typer av tallrikar och skålar så känns det kul att ha vissa från samma serie. För ett tag sedan snubblade jag över den här tekannan som bortskänkes på Facebook Marketplace. Ett kort tag senare hittade jag de två skålarna på Erikshjälpen här i Lund. Nu har jag ett härligt litet set som knappt har kostat mig eller planeten någonting. Att det är något jag verkligen har längtat efter gör känslan ännu härligare.

Har du gjort något riktigt bra second hand-fynd någon gång? Vad var det du hittade då?

Lästips: Hållbar inredning med återbruk och second hand

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *