5 vardagliga saker som innebär livskvalitet för mig

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Granit –

För mig kan små saker verkligen göra stor skillnad. Att ”leva mitt bästa liv” handlar för mig ofta om enkla, vardagliga saker som sätter guldkant på tillvaron. En avkopplande hobby, trivsam inredning, en god kopp kaffe och sköna kläder. Promenader i naturen, lustfylld rörelse eller en fika med en fin vän. Livskvalitet för mig är ofta i de där sakerna som många tar för givet, men det innebär inte att jag inte vill lyxa till det ibland. Jag tror att balansen är viktig. Att både kunna njuta av de små och stora sakerna. Här är en lista på fem saker som ger livskvalitet för mig:

1 – En nybäddad säng

Något jag har älskat sedan jag var barn är nytvättade lakan. Gärna nytorkade också så att de fortfarande är lite varma. Det är en så härlig känsla att krypa ner bland krispiga lakan och fluffiga täcken, framförallt nu när det börjar bli mörkt och kyligt. De här härliga lakanen kommer från Granit och är i ekologisk bomull. Jag planerar att vårda dem väl och ha dem i många, många år.

2 – En riktigt bra bok

Jag har knappt läst någon skönlitteratur alls sedan jag började plugga för sju år sedan. För mig är det svårt redan från början i och med mina koncentrationssvårigheter och jag har fått lägga den läsning jag har lyckats med på kurslitteratur. Förutom ljudböcker så älskar jag dock riktigt bra böcker som griper tag och är lättlästa. Untamed av Glennon Doyle är en sådan. Kapitlena är korta och det känns som att allt som är med verkligen ska vara där. Det är ändå en speciell känsla att krypa upp i sängen med en bok även om man bara läser några sidor åt gången.

3 – Naturliga doftljus

Jag har alltid älskat doftljus men jag vill såklart undvika de som innehåller till exempel paraffin och syntetiska dofter. Om jag köper vanliga kronljus eller värmeljus satsar jag på de som är i 100 % stearin. Jag gillar även KLINTAs härliga doftljus som du bland annat kan köpa via Medvetna.se. De har fantastiska dofter som till exempel citrongräs och lavendel och rosmarin. Naturliga dofter tilltalar mig mest och jag varierar mellan olika dofter beroende på om jag vill pigga upp humöret eller varva ner inför kvällen.

4 – God choklad

Om du har följt mig ett tag lär du inte ha missat min svaghet för sötsaker av hög kvalitet. Jag älskar Österlenchoklads praliner, kardemummabullar från Broder Jakobs, bakverk från Patisseriet och choklad från Hovby no 9. Gärna kombinerat med en god kopp kaffe från Love Coffee Roasters eller en kopp té från Tehuset Java. Det finns så många härliga, lokala godsaker att utforska och det känns fantastiskt att få stötta små verksamheter. När pandemin är över vill jag självklart att alla dessa ställen ska finnas kvar och då känns det viktigt för mig att handla därifrån även nu.

5 – En bukett blommor

Jag köper sällan snittblommor men ibland behöver jag det för att pigga upp humöret. Om jag köper en bukett väljer jag lokalt och ekologiskt odlade blommor i första hand men jag försöker även tänka på att köpa blommor som är vackra torkade, som till exempel hortensia och eucalyptus. Jag har en lila och en blå hortensia som står torkade i vars en glasflaska och ger glädje ungefär 1,5 år efter att jag köpte dem. Så himla härligt!

Vad som sätter guldkant på tillvaron är såklart olika från person till person och det viktiga är att vi alla hittar det som passar just oss. Vilka vardagliga saker innebär extra livskvalitet för dig?

4 Comments

  1. Pingback: Ta hand om dig själv idag - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Enkla saker som får mig att känna mig rik - Tess Waltenburg

  3. Pingback: En härlig dag i Malmö med shopping på Beyond Us och fika på Noir - Tess Waltenburg

  4. Pingback: Härlig morgonpromenad i Botaniska Trädgården - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *