Ta hand om dig själv idag

Idag vill jag påminna dig om att göra något för dig själv. Det kan vara något litet eller något stort, fem minuter eller flera timmar. Det kan vara vad som helst så länge det är något som ger dig glädje, inspiration och energi. Självkärlek kan vara så många olika saker och det viktiga är att det blir av. Hellre en liten stund än att du skjuter på det för att du känner att du inte har tid.

Julen blir lätt en tid då stress, press och krav på oss själva skjuter i höjden. Vi matas med bilder av hur den perfekta julen borde vara och det är lätt att glömma bort sig själv i det. Men det viktigaste av allt är alltid att vi mår bra. Fyll din egen kopp först. Ladda upp med energi så att du orkar ge till andra. De som älskar dig vill inte se dig gå under. En hållbar jul för mig handlar både om det inre och det yttre. Att vi är snälla både mot oss själva och mot omvärlden.

”För mig handlar självkärlek mycket om det stora i det lilla”

Hur kan du ladda upp med energi i vardagen? Kanske genom att ta en promenad? Stanna upp och ta fem djupa andetag? Titta på din favoritserie? Ta ett bad? Om du vill ha tips och idéer så har min fantastiska vän Gabriella gjort en self care-julkalender med tips för hela december som du hittar här. Du kan även läsa det här inlägget där jag har samlat fem saker som ger mig livskvalitet. För mig handlar självkärlek mycket om det stora i det lilla. Att sätta guldkant på tillvaron och göra något varje dag som gör en glad, oavsett vad det är.

Vad kommer du göra för dig själv idag? Har du tips på personer som inspirerar till ett mer hållbart liv för en själv? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Ibland kan det behövas att vi påminner varandra om hur viktigt det är att ta hand om sig själv.

1 Comment

  1. Elina 3 december, 2020 at 10:20

    Detta är verkligen så viktigt att komma ihåg! Tack Tess för att du påminner om det kravlösa och enkla. Ofta kommer man långt med 10-15 minuter per dag! Ikväll kommer jag ge mig själv en stund med tända ljus och julmusik då jag ska pyssla ihop fina julkort med personliga hälsningar!

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *