Havets färger ger mig ro och inspiration

Mina ögon dras ofta till olika nyanser av blått, turkost och grönt. Jag tänker att det har att göra med alla dagar jag har spenderat vid havet. Somrarna på mormor och morfars segelbåt när jag var liten, vårt tidigare sommarställe på västkusten, dagar på Ribersborg i Malmö och vårt nuvarande sommarställe utanför Ronneby i Blekinge. Det är något speciellt med de färgerna som ger mig ro. Havet känns så tryggt. Det är vilt och lugnt och föränderligt på samma gång. Att se på toner av grönt och turkost får mig nästan att kunna känna doften av salt och tång.

Inred med färger du tycker om

När jag pratar om hållbar stil och hållbar inredning så brukar jag alltid säga att man ska utgå från vad man själv gillar. Du kan läsa hur många guider som helst, men det viktigaste är att det du äger passar dig. Vad som är rätt antal ägodelar, rätt färger och dynamik i ett hem måste baseras på vad som är viktigt för oss och det liv vi vill leva. Vilka färger får dig att känna dig rofylld och inspirerad? Hur kan ditt hem hjälpa dig att skapa det liv du vill leva? Om du dricker mycket te behöver du antagligen fler tekoppar än någon som inte gör det, om du älskar att mysa i soffan kanske du vill ha fler filtar än någon som har aktiviteter utanför hemmet och om du gillar färg är nog en avskalad minimalistisk stil ingenting för dig.

När jag började leva hållbart hittade jag minimalismen och jag har fått ut mycket av den. Framförallt när det kommer till tankarna kring vad som är viktigt och att bara behålla de saker som verkligen ger mig värde. Jag har dock insett att jag inte egentligen är en minimalist varken stil- eller livsstilsmässigt och att det är helt okej. Jag gillar att vara hemma och har gärna fler tekoppar, filtar, konstverk, ljusstakar och vackra tallrikar än vad som anses nödvändigt. Men jag gör hela tiden aktiva val att bara behålla det som faktiskt tillför något i mitt liv. Det är nog även därför Konmari fungerade bättre för mig än ”vanliga” minimalism-utmaningar.

Vilka färger har du i ditt hem? Och vad är viktigt för dig för att känna ro och harmoni hemma?

Lästips: Hållbar inredning med återbruk och second hand

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *