En härlig dag i Malmö med shopping på Beyond Us och fika på Noir

I torsdags åkte jag in till Malmö för att möta upp min fina vän Gabriella. Först gjorde jag dock några ärenden när jag ändå var i stan. Jag skulle lämna in min kamera men kamerastället hade tyvärr semesterstängt. Därför vandrade jag vidare till Beyond Us. Jag hade nämligen spanat in den här härliga grenkontakten från Avolt. Fantastiska Lin hade en sådan hemma när jag var hos henne och jag har inte kunnat sluta tänka på dem sedan dess.

Att göra tråkiga och fula saker roliga och fina måste vara bland de bästa affärsidéerna. Jag älskar allt från städprodukter som känns lyxiga till vackra förpackningar och fin förvaring. För att inte nämna tändstickorna jag köpte för att de kom i en fin förpackning. De där små sakerna i vardagen gör så mycket för mitt humör.

Medveten shopping från småskaliga kreatörer och nytänkande företag

Jag har skrivit om Beyond Us tidigare och det är verkligen ett av mina favoritställen i Malmö. Beyond Us är… ja, vad ska man säga? En mötesplats? En modern och nytänkande galleria? Allt i ett? Här finns allt från kontorsrum och platser där man kan sitta och jobba till café och pop-up-butiker från härliga kreatörer och småskaliga märken. För mig är det här verkligen framtiden: Platser där vi möts och inspireras och där det absolut finns produkter men att fokus inte är konstant nykonsumtion. De saker som väl säljs där är genomtänkta och de har även pop-up-butiker av cirkulära tjänster som Hyber och Kiddo.

Jag skulle egentligen bara köpa grenkontakten men det slutade med att jag även köpte barnboken ”Konrad klär på sig” från olika förlag som nyligen har öppnat butik där. För det första älskar jag barnböcker som får en att tänka till och för det andra så känns det fantastiskt att få stötta kreativa småföretagare. Jag har inte skrivit så mycket om genus och föräldraskap då det är så självklart för mig men det kanske är något jag borde göra mer? Det finns så många saker man kan tänka på för att ge sina barn fler möjligheter än de trånga små boxar vi erbjuds av samhället i stort.

Möbelfärg från Panduro till mitt kommande DIY-projekt

När jag var klar på Beyond Us gick jag en snabb sväng till Panduro. Där köpte jag rosa möbelfärg i nyansen ”Peach Powder” som jag ska måla barnens sängar med. Projekt ”göra om barnens rum” är nämligen i full gång här hemma och jag tror att det kommer bli riktigt fint! Under semestern insåg jag hur mycket barnen behöver vars ett litet kryp in då de delar rum. Därför bestämde jag mig, efter mätningar och planering, att köpa två KURA-sängar från IKEA.

Det är en slags låg loftsäng, anpassad för mindre barn, med ett kryp in under som man kan göra om på många olika sätt. Om du söker på ”IKEA KURA bed hack” på Instagram får du HUR många träffar som helst. Därför kändes det som ett medvetet köp. De går även att göra om så att sängen är i det låga läget om barnen skulle vilja ha det så sedan. Men mer om det i ett annat inlägg!

Pride är i full gång i Malmö och det märktes både inne på Beyond Us och på andra ställen i stan. Kolla till exempel in skylten hos Wallflower på bilden här nedanför, så himla härlig! Jag blir så varm i hjärtat av all kärlek som är i luften.

Lemonad, pannacotta och härliga samtal på Noir

Från Panduro gick jag vidare och mötte upp min fina vän Gabriella. Vi gick bort till Noir Kaffekultur, drack lemonad och åt pannacotta med fläder. Mmmmm! Det var väldigt varmt ute så det var perfekt med något svalkande under parasollen på deras uteservering. För att inte nämna mitt fantastiska sällskap. Gabriella och jag har lärt känna varandra via jobbsammanhang och hon har blivit en av mina närmsta vänner. Hon är så klok, omtänksam och inspirerande och jag är så tacksam över att ha henne i mitt liv. Tänk vad mycket fint livet bjuder på! Att det där jobbmailet man svarade på för länge sedan kan utvecklas till en fin vänskap. Så himla härligt!

Noir Kaffekultur är ett måste att besöka om du är i Malmö! De har, såklart, fantastiskt kaffe men även god lunch, sötsaker, svalkande drycker och en mysig uteservering. Sedan ett tag tillbaka serverar de även vin. Med andra ord: Ett perfekt ställe för en AW! Noir ligger ett stenkast från både centralen och regionbussarna i Malmö så det är enkelt att ta sig dit.

Lästips: 5 vardagliga saker som innebär livskvalitet för mig

1 Comment

  1. Pingback: Middag på Aster med Sandy - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *