Härlig morgonpromenad i Botaniska Trädgården

En av de viktigaste delarna av självkärlek som jag ser det är att checka in med sig själv. Att fråga sig själv: Vad behöver jag idag? Och faktiskt lyssna på svaret. Idag kände jag verkligen att jag behövde en morgonpromenad. Det är mycket känslor som bubblar i mig just nu (hej Human Design Emotional Authority) och jag försöker vara i det så mycket jag kan. Sådana här dagar behöver jag mycket utrymme att lyssna inåt och våga vara i det utan att värdera det.

Ett sätt för mig att möta mina känslor är att vara i naturen, att lyssna på musik som berör mig och landa i mig själv. Att låta saker vara som de är och känna in vad det kan lära mig. Sedan jag lärde känna min egen emotionella våg har jag insett att känslorna inte skrämmer mig utan att det är omgivningens conditioning som har gjort saker svårare än de behöver vara.

Så jag beslöt mig för att bege mig ut, gå dit benen bar mig och bara vara i stunden. Det blev en riktigt fin promenad där jag bland annat gick runt i Botaniska Trädgården. Jag promenerade runt bland dahlior och träd i höstskrud och njöt av den kyliga luften och solen som gick upp. Ibland kan de där små sakerna som vi glömmer bort i vardagen vara så viktiga. En promenad i en park i närheten kan ge så mycket ny energi och inspiration.

”Sådana här dagar behöver jag mycket utrymme att lyssna inåt och våga vara i det utan att värdera det.”

Vad känner du att du behöver idag? Hur skulle du kunna stötta dig själv där du är just nu? Självkärlek kan vara så många olika saker men ett stort och viktigt första steg är just att börja lyssna på sig själv. Och sedan agera på det.

Om du vill ha mer inspiration kring självkärlek och att lyssna på sig själv kan jag varmt rekommendera dig att gå in och kika här. I måndags var jag nämligen inbjuden till Mia Margarethas serie ”Ofiltrerat” där vi pratade om självkärlek och att gå sin egen väg. Det blev ett otroligt fint, öppet och givande samtal som jag verkligen tror kan inspirera och peppa dig på just din väg. Vi är alla olika men genom att dela med oss av våra erfarenheter kan vi stärka och lyfta varandra.

Lästips: 5 vardagliga saker som innebär livskvalitet för mig

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *