Enkla saker som får mig att känna mig rik

Häromdagen delade jag med mig av några tankar kring att känna sig rik i mina Instagram. Jag har nämligen funderat mycket på det där med att känna sig rik. Idéer om livskvalitet. Hur många väntar på att få mer pengar eller ha vissa materiella saker innan de kan känna sig lyckliga.

Missförstå mig inte, jag är såklart fullt medveten om att pengar och materiella saker spelar roll i viss utsträckning. Att det finns personer som verkligen har det tufft. Det har jag även poängterat när jag har skrivit om privatekonomi tidigare. Jag tror dock att det finns otroligt många som har det gott ställt ekonomiskt som ändå inte njuter av det. Som inte känner sig rika. Precis som det finns personer med lite pengar som känner sig rika för att de vet hur man uppskattar de små sakerna som ger livskvalitet.

”För jag tror verkligen att om vi inte kan uppskatta det vi har i stunden så kommer vi inte göra det senare heller även om vi skulle börja tjäna mer pengar eller ha ett större materiellt välstånd.”

Det finns ju så mycket som är billigt eller gratis som kan få en att känna en rik. Det blev också väldigt tydligt när jag frågade på stories och fick in massor av förslag på saker som får er att känna er rika. Det var stunder med barnen, tid i naturen, att skörda egna grönsaker och mycket mer. Jag tror att det är viktigt att vi påminner oss om det ibland. Att uppskatta det vi har. För jag tror verkligen att om vi inte kan uppskatta det vi har i stunden så kommer vi inte göra det senare heller även om vi skulle börja tjäna mer pengar eller ha ett större materiellt välstånd.

Några saker som får mig att känna mig rik är att vara vid havet, att jobba på café, äta god mat, få teckningar från mina barn och att ha blommor på bordet. Visst, fika och mat kostar och snittblommor likaså. Men det är relativt små summor om man jämför med vad många verkar tro sig behöva för att känna sig rika. Och det går precis lika bra att plocka vilda blommor som att köpa en bukett. Det allra bästa i mina ögon är när mina barn har plockat blommor till mig och ger mig en teckning. Där snackar vi rikedom!

Vad innebär det för dig att känna sig rik? Vilka saker i ditt liv skapar livskvalitet och får dig att känna dig rik? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller berätta för mig i DM på Instagram. Jag tycker att det här är ett så spännande ämne och vill gärna höra mer om hur du tänker kring det.

Lästips: 5 vardagliga saker som innebär livskvalitet för mig

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *