Hållbar inredning: Blommor som är vackra torkade

Är du sugen på en fredagsbukett?

Jag ska vara ärlig och säga att jag sällan köper snittblommor. Det är väldigt vackert men precis som med annat har jag svårt för att köpa hem något som bara ska slängas inom kort igen. När jag faktiskt gör det har jag dock ett knep: Jag ser i princip alltid till att köpa buketter där allt eller delar av den är vacker även när blommorna har torkat. Jag låter dem stå i vatten en tag, sedan tar jag ur dem och gör ny snittyta innan jag ställer dem i en ny vas. Nu har jag alltså massor av härliga buketter hemma utan att behöva köpa nya hela tiden vilket känns underbart. 

Lästips: Hållbar inredning: En ny tavla från Erikshjälpen och solljus genom mitt fönster

Jag försöker även tänka hållbart när det gäller val av bukett så att det är saker som står sig redan innan de är torkade. Grenar är en stor favorit här hemma och jag gillar att skapa en lite ”råare” känsla genom att blanda mörka toner och grövre material. En bukett måste verkligen inte vara rosa och gullig även om det också kan vara fint ibland. Dessa toner passar bra ihop med min övriga inredning och detaljer i mässing. 

Hållbara florister och blomsterhandlare

Finns det hållbara florister då? Min stora favorit är Bara Blommor i Malmö som både har hållbart odlade växter och en stil som verkligen tilltalar mig. Ett annat guldkorn är Florera vid Sankt Knut i Malmö som jag gärna hade besökt oftare om jag bodde närmre. Jag tycker dock att jag t.ex. ser mer och mer fairtrade-märkta rosor även i ”vanliga” butiker. Våga fråga! Om du kan tänka dig att anpassa dig efter det utbudet finns det förhoppningsvis någonting och om inte annat så vet de att det finns en efterfrågan. 

Brukar du tänka hållbart kring snittblommor eller har du något annat härlig dekorationsknep som du vill dela med dig av? 

3 Comments

  1. Pingback: Underskatta inte sticklingar! - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Sunflower fields forever - Tess Waltenburg

  3. Pingback: 5 vardagliga saker som innebär livskvalitet för mig - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *