Helsingborg – En hållbar miniguide

Svemester for the win! Jag utforskar som ni vet närområdet lite titt som tätt och njuter gärna av guldkant på tillvaron vilken vardag som helst. Just nu maxar jag dock semesterkänslan på hemmaplan. Jag har som mål att utnyttja min sommarbiljett från Skånetrafiken så mycket som möjligt i år. En stad som jag har besökt löjligt lite med tanke på avståndet, och utbudet i staden, är Helsingborg. Jag har bara varit där vid enstaka tillfällen och har sällan tagit mig tid att faktiskt lägga märke till allt som finns där. Men nu ska det bli ändring på det!

I förrgår begav jag mig med Öresundståg till Helsingborgs central där min vän Mathilda Ahlberg, som för övrigt är en fantastisk fotograf, mötte upp mig. Det var regnigt och mulet men vi gick en liten promenad innan vi stannade till på vårt första stopp: Myrorna på Kullagatan.

Myrorna i Helsingborg
Myrorna i Helsingborg

Myrorna på Kullagatan i Helsingborg

Jag har känt till Myrorna i Helsingborg sedan de öppnade förra hösten men har inte varit där tidigare. Det är en riktigt fräsch och välsorterad butik med många härliga fynd. Jag letade främst runt bland kläderna och fick hejda mig själv för att inte prova för mycket. Till sist fastnade jag för den här härliga klänningen från Rabalder. Den är lös och sval samtidigt som den känns lite bohemisk och edgy. Jag kommer nog matcha den antingen med bara ben, boots och sandaler under sommaren och med strumpbyxor, jeans och kängor under hösten och vintern.

Second hand i Helsingborg
Second hand - Myrorna Helsingborg
Myrorna i Helsingborg
Second hand
Loppis Helsingborg
Second hand Helsingborg

Bruket kaffebar och kafé

Vårt nästa stopp blev Bruket Kaffebar och Kafé på Bruksgatan 9. Jag har varit där en gång innan men det var ungefär ett år sedan. Då testade jag deras hummusbowl som var perfekt till lunch. Den här gången tog jag en smoothiebowl att äta och en rabarber- och espressofizz att dricka. Det var en kall dryck som påminde lite om kallbryggt kaffe eftersom rabarbern gav lite extra syra. Smoothiebowlen var lagom i och med att jag bara var lite hungrig. Bruket är ett riktigt mysigt ställe med inspirerande lokaler och gott om plats. Det är alltså enkelt att hålla avstånd där förutsatt att det inte är alltför mycket folk.

Bruket Helsingborg
Bruket Helsingborg
Bruket Kaffebar Helsingborg
Fika i Helsingborg
Fika i Helsingborg

Chocolatte på Drottninggatan

Sist men inte minst stannade vi till på paradiset för chokladälskare som jag: Chocolatte på Drottninggatan. Vissa av er känner kanske igen dem från Malmö Saluhall där de också har en butik men det är här allt tillverkas. Jag köpte en ask praliner och fyndade även tryfflar och praliner på kort datum. De har många härliga godsaker att ge bort som present eller köpa till sig själv och de erbjuder även lyxigt lösvikt med tryffel, nougat och annat gott. Jag är svag för riktig varm choklad som är gjord på smält choklad så jag köpte med mig en med grädde och marshmallows. Det blev ett perfekt avslut på dagen innan jag begav mig till tåget.

Chocolatte Helsingborg
Praliner Chocolatte Helsingborg
Chocolatte Helsingborg
Outfit långklänning bikerjacka
Bohemisk outfit

Jag hade på mig min härliga klänning från Rino, boots från Frye boots som jag har fyndat via Sellpy och skinnpaj. Tygväskan är designad av Hanna Wendelbo och tillverkad i återbrukat material. Jag är alldeles kär i den här klänningen. Jag älskar att den är dressad, bohemisk och avslappnad på samma gång. Färgen är dessutom en sådan jag gärna har året runt, med eller utan strumpbyxor.

Har du några härliga tips på saker man inte bör missa i Helsingborg? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *