Hjärtformade glassar av vattenmelon

Jag är väldigt kreativ av mig men när tiden och orken inte räcker till är enkla knep guld värda. Framförallt de som gör vardagen lite festligare. Ett roligt och snabbt pyssel som du både kan göra till och med barnen är hjärtformade glassar av vattenmelon. Perfekt som mellis under varma dagar eller på kalas! Eller som en efterrätt mitt i veckan nu när dagarna är gråa.

Det här behöver du:

  • En vattenmelon
  • Glasspinnar
  • En pepparkaksform eller annan kakstans
  • Kniv och skärbräda

Såhär gör du:

Skär vattenmelonen i skivor. Stansa ut de formar du vill ha, jag använde ett stort hjärta men det går såklart bra med andra också. Skär ett jack i änden där glasspinnen ska in och tryck in den i vattenmelonen. Lägg glassarna i frysen tills de är genomfrusna. Klart! Gott och uppskattat av både barn och vuxna. Nu börjar säsongen komma när vattenmelon, och ekologisk sådan, och det här är även ett bra sätt att få den att hålla längre.

Hjärtformade glassar av vattenmelon
Vattenmelonsglassar till barnen

Enkla knep och pyssel att göra med barn

Det här var väldigt uppskattat av mina barn och jag vill gärna höra vad ni tycker om ni provar! Har du testat att göra hjärtformade glassar av vattenmelon? Eller har du kanske något annat knep som gör vardagen lite festligare och roligare? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Jag tycker verkligen att det gör stor skillnad med sådana här projekt, framförallt nu när många av oss spenderar mer tid hemma. Det lär bli en hel del pyssel här framöver, både i köket och med annat…

Om du är sugen på att göra andra typer av glassar kan jag varmt rekommendera de här glassformarna som vi har. De är dyra i inköp men vi använder våra nästan konstant under sommaren så de är väl värda sitt pris om man vill göra egen glass. Jag brukar göra en stor batch smoothie, frysa in hälften och dricka hälften som den är. Enkelt, gott och funkar till och med som frulle på sommaren!

Lästips: Kalas med regnbågstema

1 Comment

  1. Pingback: Minska matsvinnet och fyll på skafferiet inför sommaren - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *