Svalkande drycker för varma dagar

Jag trodde att hösten var på ingång och så POFF kom värmen. Här är ett gäng tips för dig som vill svalka dig med goda drycker i värmen:

Frusen frukt istället för isbitar

Det här har du kanske redan hört talas om men det tål att upprepas. Att använda frusen frukt och bär istället för isbitar är nämligen ett riktigt härligt knep! Det gör att drycken inte blir blaskig, det ser trevligt ut och du kan äta upp frukten efteråt. Bara fördelar alltså! Jag har tidigare tipsat om frusen vattenmelon på min Instagram men jag har även använd frusen mango och frusna vindruvor som ni ser här.

Piggelin-drink med eller utan alkohol

Jag har sett att Helena Lyth har tipsat om den här drinken innan och jag har sett det på flera andra ställen också. Att lägga en piggelin i ett glas och hälla över valfri dryck är dels ett sätt att få en kall drink men även roligt på fester och tillställningar. Helena använde vitt vin och serverade den som välkomstdrink men jag körde på en fläderblomsläsk istället. Gott, kreativt och roligt på samma gång!

Svalkande iskaffe och frisk grön smoothie

Men vi ska väl inte glömma bort våra klassiker? För mig går en iskaffe alltid hem och helst ska det vara en isSLATTE gjord på infruset, överblivet kaffe med havremjölk. Svinnsmart, gott och svalkande! Jag gör ibland lite starkt, varmt kaffe och häller på för att kaffeisen ska smälta snabbare. För nej, tålamod är inte min starka sida… Till det dricker jag gärna en frisk, lite syrlig smoothie som denna härliga varianten. Den är gjord på mynta, limejuice, kiwi och lite agavesirap vilket påminner om en härlig sommardrink. Ha i valfri mängd vatten och sötning beroende på hur du vill ha den. Den kan nog med fördel frysas ner i glassformar också, men det har jag inte testat än.

Svalkande sommardrinkar

Jag älskar att hitta nya sätt att svalka mig på i värmen och får inte nog av smoothies, milkshakes och andra drycker. Jag är inte sugen på så tung mat när solen steker och då är smoothies och andra mer näringsrika drycker perfekta. Vilken sommardrink är din favorit? Fyll gärna på med tips i kommentarsfältet!

Lästips: Minska matsvinnet och fyll på skafferiet inför sommaren

1 Comment

  1. Pingback: Enkel och supergod sommarsallad - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *