Tre av mina favoritcaféer i Malmö och Lund

Ni som har följt mig ett tag har lagt märke till att jag älskar att stötta lokala företag. Allra helst kopplat till mat eller upplevelser. Att jag och min man, som är kock, har ett gemensamt intresse för mat var en av de saker som förde oss samman. Vår första riktiga utflykt tillsammans var faktiskt till Stenshuvud där vi var hela familjen nyligen. Tiden går fort! Men tillbaka till det jag skulle skriva om: Här kommer tre tips på väldigt mysiga caféer i Malmö och Lund. 

St Jakobs i Malmö Saluhall

Först ut är St Jakobs i Saluhallen i Malmö. Jag älskar kardemummabullar och de har de bästa kardemummabullarna jag någonsin har ätit. Det gäller självklart även för St Jakobs Glasvasen som ligger precis vid centralen i Malmö. De har även mysig inredning, trevlig atmosfär och gott bröd. Jag har fått ett väldigt trevligt bemötande även när vi har varit där med barn (vilket är väldigt uppskattat för en trött småbarnsförälder). 

Love Coffee Roasters i Lund

Och nu går vi över till Lund. På Klostergatan hittar ni stället med världens bästa kaffe: Love Coffee Roasters. De har inte jättemånga sittplatser inomhus men nu när det är varmt kan man sitta på deras supermysiga innergård. De levererar till bland annat Café Ariman och Truefood i Lund om det är det underbara kaffet man är ute efter. Även här blev det en kardemummabulle (men nej, jag är inte beroende…). 

Patisseriet i Lund

Sist men inte minst kan jag varmt rekommendera stället som har de godaste chokladbakelserna jag har testat med äkta Valhronachoklad: Patisseriet som också ligger på Klostergatan. Den här gången satt vi faktiskt ute men deras inredning och inomhusmiljö är också hur mysig som helst. Utöver chokladbakelsen testade vi även en somrig skapelse med rabarber och jordgubb. Den var både vacker och underbart god.

2 Comments

  1. Pingback: Hovby no 9 på Klostergatan i Lund - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Därför har jag dragit ner på kaffe och såhär har jag gjort - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *