Underskatta inte sticklingar!

Jag älskar växter. Det har ni kanske inte undgått vid det här laget? Om det är något jag har börjat konsumera mer sedan jag började leva hållbart så är det just det. Krukväxter i butik kan dock vara väldigt dyrt och det är svårt att veta hur pass hållbart de är odlade. Att byta till sig och köpa sticklingar är ett roligt och billigt sätt att uppdatera hemma. Det ger dessutom en personlig mix som du kanske inte hade fått annars.

Mina favoriter bland krukväxterna

Jag vill även slå ett slag för sticklingar av till exempel palettblad för att de växer ruskigt snabbt! På bara ett år har en liten stickling jag köpte av Dear Lizette vuxit till sig till ett litet träd trots att jag har klippt ner den minst fem gånger. Den här sorten heter Redhead och är en av mina absoluta favoriter! När det kommer till palettblad har jag även Honey Pie, China Rose, Abbey Road och några till. Gullranka och zebrablad är två andra favoriter här hemma som växer snabbt och som jag redan har tagit flera sticklingar på. De är även ett bra komplement till palettblad i och med att de är fina hängande i ampelkrukor.

Jag känner mig väldigt kreativ just nu och drar igång diverse pyssel och projekt här hemma. En sak jag gärna vill lära mig att göra är makraméamplar. Det är ju både grymt fint och praktiskt om man gillar att ha mycket växter. Jag och Minea har pratat om att göra det tillsammans när tillfälle ges, det känns fint att få dela mitt intresse för växter med en vän! Missa inte hennes Instagram om ni inte följer henne redan, hon är både en fantastisk person och en stor inspirationskälla för mig när det kommer till hållbar livsstil.

Palettblad Redhead
Hållbar inredning

Vill du veta mer om de växter jag har hemma och hur jag har fått tag på de? I den här videon som jag gjorde för ett tag sedan får du ta del av berättelsen bakom en del av mina krukväxter:

Vilka krukväxter har du hemma? Har du kanske fått vissa av de som sticklingar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Och håll gärna utkik på min Instagram om du är intresserad av att köpa sticklingar, jag brukar nämligen lägga upp på stories då och då när jag ändå klipper ner mina växter.

Lästips: Hållbar inredning: Blommor som är vackra torkade

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *