Hållbar inredning: En ny tavla från Erikshjälpen och solljus genom mitt fönster

11 januari 2019

Hej fina ni! Jag hoppas att ni har haft en bra start på veckan och att 2019 har känts bra hittills. Vi har skalat bort julen ”på riktigt” från vårt hem nu, till en början plockade jag bara ner tomtar och annat rött men nu har även belysningen fått åka ner. Det känns skönt att ha det gjort och det känns även skönt att dagarna blir allt ljusare. Vi har varit lediga med barnen sedan innan jul och det har varit jättemysigt, men nu känns det skönt att komma tillbaka till rutiner. Jag har gjort en del second hand-fynd under ledigheten också. Följer ni mig på instagram? I så fall har ni kanske sett lampan i bilden här nedanför i mina stories. Jag har länge letat efter en gammeldags, mysig lampa med varmt ljus men många jag har hittat har varit lite för pråliga för min smak. Jag hade en bild i huvudet av en lampa med rund skärm, så när jag såg den här som var perfekt i övrigt hos Erikshjälpen var jag först lite tveksam. Vi köpte den dock ändå och när den väl kom på plats passade den verkligen helt perfekt. 

Fler härliga second hand-fynd

Ett annat fynd jag hittade under samma runda var tavlan ni ser i bilden här nedanför. Ni som redan har sett bilder på mitt Narnia-skåp förstår kanske varför jag fastande för denna, och det är då framförallt ramen som fångade mitt intresse. Detaljerna är helt fantastiska och det syns verkligen att det ligger ett gediget arbete bakom. Jag vill hitta ett lite gammaldags, vackert motiv att ha i men jag har inte riktigt bestämt mig än. Tills dess tycker jag dock att kungaporträttet funkar helt okej. Jag gillar den svartvita stilen till den här ramen så jag kanske ska leta efter något liknande? 

På tal om saker som passar ihop med ramen: Har ni sett mitt vardagsrumsbord? Det var ett av de första second hand-köpen jag gjorde efter att vi hade flyttat in i vår nya lägenhet. Vi sålde av en hel del möbler vi inte tyckte om och vårt gamla soffbord skänktes till en vän. Jag hade egentligen inte tänkt köpa ett glasbord på grund av barnen men jag blev helt förälskad när jag såg det här. Det blir en så fin kontrast till både mattan och vår gråa soffa och skapar en härligt bohemisk stil som jag gillar. Är du intresserad av hållbar inredning? Glöm inte att spana in min kategori om just det!

2 Comments

  1. Pingback: Hållbar inredning: Blommor som är vackra torkade - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Hållbar inredning med återbruk och second hand - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *