Sunflower fields forever

Vissa små saker gör mig så löjligt glad. En egenplockad bukett är en sådan sak. Det är såklart ofta ett hållbart alternativ men jag har dessutom alltid dragits till mer yviga och vilda buketter. Det blir en annan känsla tycker jag. Jag plockar gärna förgätmigej när det finns mycket av det. Eller sätter lavendel utan vatten i en vas och låter det torka. Det är både vackert och ger rummet en fantastisk doft som jag älskar. Just att ha en torkad bukett ger både hållbara blommor och en härlig rustik känsla. Perfekt för ett bohemiskt hem! Här kan du läsa mina tips för vackra, torkade blommor.

Självplock av solrosor i Lund

En annan blomma som ligger mig varmt om hjärtat är solrosor (vilket ni säkert redan har listat ut om ni har sett min tatuering. Som jag älskar solrosor! Jag hade fått ett tips om att det finns solrosor för självplock i utkanten av Lund så vi åkte dit häromdagen och plockade en bukett. Det fanns både olika färger och former och de var så vackra. Förutom buketten så gav det oss en mysig utflykt och barnen tyckte att det var spännande att gå runt bland de höga själkarna. Vill du ha mer inspiration för egenplockade buketter? Missa inte min vän Julianes konto One Bouquet Per Day där hon plockar en bukett per dag från våren till hösten. Hon visar verkligen att man kan sätta guldkant på vardagen utan att köpa importerade blommor.

Det finns såklart många olika sätt att få tag på hållbara blommor. Jag älskar även Bara Blommor i Malmö och har man möjlighet att odla själv så kan jag tänka mig att det är en fantastisk känsla. Lyssna gärna på mitt poddavsnitt med Hanna Wendelbo där hon delar med sig av sina bästa tips! Vi pratade om allt från design och kreativitet till trädgård och buketter. Det var ett väldigt fint och inspirerande samtal.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *