Gör ditt eget naturliga badsalt

Jag ska inte ljuga. Jag köper de flesta av mina skönhetsprodukter färdiga. Ibland tycker jag dock att det är roligt att experimentera med hemmagjorda badrumsartiklar. En sådan sak är hemmagjort naturligt badsalt. Det är väldigt trevligt att göra till sig själv för lite vardagslyx. Det är dessutom en hållbar present som kommer till glädje, förutsatt att mottagaren har ett badkar såklart. Gör ditt eget naturliga badsalt såhär:

Du behöver:

  • 0,5 dl epsomsalt (Jag har köpt mitt via Bodystore)
  • 0,5 dl rosa himalayasalt (Jag har köpt mitt via Matsmart)
  • 1 msk lavendelblommor (Jag har plockat mina själv men det finns även att köpa via Bodystore)
  • 1 msk rosenblad
  • Några droppar ekologisk eterisk lavendelolja (Jag har köpt min från Organic Makers)
  • En ren glasburk (jag återanvände en som tidigare innehöll Garants kronärtskockor)

Såhär gör du:

Blanda himalayasalt, epsomsalt, lavendelblommor och rosenblad i en skål. Droppa över eterisk olja, jag använde cirka sju droppar. Använd en tesked för att fylla burken med badsaltet. Färdigt! Du kan även dekorera burken om du vill. Om du har en dymo hemma kan du göra som jag har gjort här. Du kan även testa att klä locket med återbrukat papper och ett vackert band som jag har gjort här. Bara fantasin sätter gränser!

Gör ditt eget naturliga badsalt
Naturligt badsalt med lavendel och rosenblad

Byt ut ingredienser och använd det du har hemma

Det går självklart att variera badsaltet genom att till exempel enbart ha en sorts salt, genom att använda olika eteriska oljor eller genom att bara använda lavendelblommor. Du kan även använda andra sorters blomblad för att skapa en annan mix. Kolla vad du har hemma innan du köper något nytt! Det kan vara både billigt och roligt att göra så mycket som möjligt av det man redan har hemma.

Föredrar du att se en video med instruktioner? Gör ditt eget naturliga badsalt såhär:

Gillar du att göra egna skönhetsprodukter? Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet!

Lästips: Återbrukspyssel: Pompoms av silkespapper

2 Comments

  1. Pingback: Ekologiska eteriska oljor från Booming Bob - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Gör ditt eget badsalt att ge bort i julklapp - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *