Steg för Steg säsong 2 – Tankar, erfarenheter och reflektioner

Tiden springer verkligen iväg! Den 11 december publicerade jag det sista avsnittet av säsong 2 av min podcast Steg för Steg. Det har verkligen varit fantastiskt att få träffa alla inspirerande gäster. Att få ta del av tankar, idéer och reflektioner kring hur vi kan skapa en bättre värld. Jag tycker verkligen att avsnitten visar hur många olika saker vi kan göra och hur stor skillnad vi kan åstadkomma tillsammans om vi börjar där just vi är. Till och med små handlingar skapar ringar på vattnet och kan åstadkomma stor förändring i det långa loppet.

Steg för Steg säsong 2 - Rowan Drury
Rowan Drury – Gäst i avsnitt 1
Steg för Steg säsong 2 - Cecilia Lassfolk
Cecilia Lassfolk (Morotsliv) – Gäst i avsnitt 2

Från medveten konsumtion och zero waste till hållbara investeringar och ledarskap

När jag tänker tillbaka på den här säsongen inser jag hur många intressanta, och viktiga, ämnen som har tagits upp. Jag har lärt mig så mycket och har fått utforska olika aspekter av hållbarhet tillsammans med mina gäster. I det första avsnittet pratade jag med Rowan Drury som har startat GRAM i Malmö, Sveriges första förpackningsfria butik. Det blev ett fint samtal om allt från zero waste till hållbart entreprenörskap. I avsnitt två pratade jag med Cecilia Lassfolk som driver Morotsliv om hälsa och ett hållbart liv. Hon inspirerar mig så otroligt mycket. Jag kan varmt rekommendera hennes podd Fanny och Ila som hon driver tillsammans med Fanny Lindqvist om ni har lyssnat klart på alla avsnitt av Steg för Steg vid det här laget.

I avsnitt 3 pratade jag med Maria Soxbo, en av grundarna av Klimatklubben, om ledarskap och hur vi alla kan göra skillnad. Och i avsnitt 4 pratade jag med Sophie Gripenberg om vad ett hållbart liv verkligen innebär och hur vi kan åstadkomma det utan att själva må dåligt. Följt av avsnitt 5 då jag pratade med Emilie Loman om hållbart entreprenörskap. Jag har även fått gräva ner mig i hållbarhetsrörelsens utveckling genom åren med Mattias Goldman, prata hållbara investeringar med Tony Christensen som driver Klimatportföljen och brainstormat kring medveten konsumtion med Jonna Elofsson Bjesse.

Maria Soxbo – Gäst i avsnitt 3
Sophie Gripenberg – Gäst i avsnitt 4
Steg för Steg säsong 2 - Mattias Goldman
Mattias Goldman – Gäst i avsnitt 6
Steg för Steg säsong 2 - Jonna Elofsson Bjesse
Jonna Elofsson Bjesse – Gäst i avsnitt 7

Ett bra avslut

I det sista avsnittet av intervjuade jag en gäst jag har pratat med länge och som jag äntligen fick chansen att träffa: Inspirerande Filippa Skog. Jag har följt henne sedan jag började min resa med konmari. Hennes kloka tankar har många gånger hjälpt mig vidare på olika plan i livet. Vi pratade om ägande, lycka och konmari. Om vad som är kärnan i allt det här, egentligen. Det var ett väldigt fint avsnitt på den här säsongen tyckte jag. Det lämnade efter sig många viktiga tankar och funderingar hos mig. Och förhoppningsvis hos er också.

Nu ser jag fram emot att sätta igång med planeringen av en ny, spännande säsong. Har du några idéer kring teman du vill veta mer om? Eller kanske förslag på gäster jag borde bjuda in? Lämna en kommentar här, maila mig på tess.waltenburg@gmail.com eller skicka ett DM till Steg för Stegs instagram-konto.

Fotograf Marilia Bognandi
Fotograf: Marilia Bognandi

Har du lyssnat på Steg för Steg säsong 2? Vad tyckte du? Var det något avsnitt som gav dig extra mycket? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Om du inte har lyssnat än så hittar du alla avsnitt här eller där poddar finns.

Lästips: Mina ambitioner och mitt driv har varit min räddning. Nu försöker jag ta mig ur det.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *