Hållbara presenter: Inslagning med gamla burkar och återbrukat material

Jag fick så många fantastiska svar och idéer när jag bad om tips på vad jag kan skriva om kring hållbara presenter. Tusen tack för det! Jag blev verkligen inspirerad och började spåna på inlägg direkt. Först ut är: Burkar! Att spara glasburkar, och kartonger med för den delen, i olika storlekar är ett väldigt bra knep för att kunna slå in saker på ett hållbart sätt. Det funkar självklart bra för ätbara presenter men även när man vill ge bort upplevelser skrivna på en lapp, som läggs i, eller om man vill ge bort egengjorda skönhetsprodukter. 

De mindre burkarna ovan har jag sparat och rengjort efter ekologiska deodoranter, de med svart lock är marmeladburkar från början och de här nedanför är rengjorda barnmatsburkar utan lock. Jag gillar verkligen de med svart lock som de är och funderar på att skriva något med dymo på dem. Ska du ha kalas? Barnmatsburkar funkar även fint som dricksglas istället för engångsglas i plast och kan dessutom användas som vaser till sticklingar.  

Med hjälp av en second hand-fyndad linneservett och återbrukat, växtfärgat band från Retrash by Maud har jag skapat en presentinslagning i grått och lila och till den andra använde jag silkespapper som jag har sparat från ett paket. Mitt generella tips är just att spara olika typer av material, vara kreativ med det du har hemma och våga använda det du redan har slagit in med igen. När man väl börjar tänka om brukar man komma på fler och fler kreativa sätt att använda saker på. 

2 Comments

  1. Pingback: Hållbara presenter - Ätbara gåvor - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Gör ditt eget naturliga badsalt - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *