Gör ditt eget badsalt att ge bort i julklapp

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Det finns många härliga julklappar du kan göra själv. Du kan antingen baka något, göra eget godis eller, som i det här fallet, fixa egna skönhetsprodukter till någon du bryr dig om. Det behöver varken vara dyrt, svårt eller tidskrävande och en del ingredienser har ju kanske redan hemma. Här visar jag hur du gör ett eget väldoftande badsalt med avslappnande magnesiumsalt. Du behöver bara tre ingredienser och en burk. Ett enkelt och roligt julklappstips:

Du behöver:

Det går självklart bra att variera receptet som du vill. Jag har använt mig av samma olja i båda salterna, Citrongräs från Booming Bob, men det är fritt fram att blanda om man skulle vilja göra det. Lavendel är en annan härlig doft som jag tycker passar perfekt på badsalt. Det var till exempel det jag använde till det här badsaltet jag har gjort tidigare. Alla länkarna ovan går till Jordklok som har fri frakt 499 kronor och leveransalternativ där du kan få varorna till dörren. Perfekt i dessa tider!

Det första du gör är att räkna ut hur mycket du behöver av respektive salt. Jag körde 50 / 50 och utgick från hur mycket som rymdes i burken när jag måttade upp saltet. Sedan häller du över himalayasaltet i en behållare med pip, droppar på eterisk olja och blandar. Häll en del av saltet i burken. Häll sedan upp magnesiumsaltet i en behållare med pip, droppa över eterisk olja och blanda. Häll över en del av saltet i burken. Sedan fortsätter du varva de två salterna tills burken är full. Om du vill kan du dekorera burken med lite återbrukat silkespapper och band men det går även bra att ha burken som den är. Om du ska ge bort badsaltet till en vän kan det vara trevlig med en lapp där du skriver ut ingredienserna.

Magnesiumsalt / epsomsalt / bittersalt för avslappning

Visste du att magnesiumsalt är ett avslappnande salt? Många av oss har magnesiumbrist och därför kan det vara bra att ta in magnesium även genom huden med hjälp av till exempel det här badsaltet. Du kan även göra egen magnesiumolja och spraya direkt på huden vid behov, vilket du kan läsa om hos min vän Morotsliv. Hon har även många andra bra tips så missa inte hennes blogg. Magnesium hjälper bland annat kroppen att tillverka må-bra-hormonet serotonin som har en lugnande effekt på kroppen. Så unna dig ett härligt, avslappnande bad för både kropp och själv. Det behövs extra mycket i dessa tider!

Lästips: Färgglada inslagningar av återbrukat material

1 Comment

  1. Pingback: Ekologiska djuprengörande och fuktgivande ansiktsmasker - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *