Ekologiska eteriska oljor från Booming Bob

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Jag har alltid älskat goda dofter. Dofter som känns lyxiga, som hjälper mig att slappna av, som piggar upp en trött arbetsdag. Därför har jag länge varit ute efter härliga, naturliga dofter att använda i både min aromalampa, till hudvård och istället för parfym. Mitt favoritmärke hittills är Booming Bob som har massor av ljuvliga ekologiska, eteriska oljor. De jag har testat hittills är citrongräs, pepparmint, eucalyptus och citron men det finns många fler. Här är några olika blandingar jag gillar och tips på vad man kan använda dem till:

Pigga upp en arbetsdag med pepparmint och citron

Jag har en aromalampa vid mitt skrivbord som jag dagligen tänder med olika dofter i. Min stående kombination är eterisk olja av pepparmint och citron. Den piggar upp och ger mig ny inspiration och energi. Det går självklart även fint att tillsätta andra dofter till den kombinationen efter tycke och smak. Fräscha kombinationer som denna är även pricken över i när man städar hemma.

Pepparmint piggar såklart upp i en aromalampa men är även toppen mot till exempel huvudvärk. Jag blandar ut lite eterisk olja i kokosolja och duttar i nacken och på tinningarna när huvudet börjar värka. Tänk på att många oljor ska spädas ut innan användning vilket i så fall står på flaskan. Det kan dock vara smart att göra det ändå så att oljorna räcker längre. Läs även på innan du använder olika oljor på huden eller i mat. Pepparmintsolja kan till exempel vara giftig i för stora doser och bör undvikas av gravida och barn under 3 år. Min vän Morotsliv har skrivit en utförlig guide om eteriska oljor ifall du vill lära dig mer.

Lugn och avslappning med lavendel och bergamott

En annan kombination jag verkligen gillar, och använder ofta, är lugnande lavendel och varm bergamott. Det här är en mer avslappnande doftkombination än den jag har nämnt ovan. Droppa den i ditt bad, blanda den i ditt badsalt eller doftsätt lite kokosolja som du smörjer in dig med på kvällen. Den här doftkombinationen känns väldigt lyxig och är perfekt när jag vill varva ner och slappna av.

Att välja giftfria alternativ behöver verkligen inte vara tråkigt och det finns massor av härliga sätt att utforska dofter ändå. Om du vill beställa några olika eteriska oljor och testa så kan jag varmt rekommendera Jordklok.se. De har fri frakt över 499 kronor och har leveransalternativ där du kan få det till dörren. Perfekt i dessa tider! Om du vill kan du även passa på och beställa produkter som bikarbonat, magnesiumsalt och annat smått och gott när du ändå ska lägga en beställning.

Vilka dofter tycker du bäst om? Gillar du att variera mellan olika eller har du stående favoriter? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Gör ditt eget naturliga badsalt

1 Comment

  1. Pingback: Slå in paket på ett hållbart sätt - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *