Blommiga burkar av återbrukad kartong och tapetstuvar

Jag älskar återbruk. Det känns så gött varje gång jag lyckas göra något bra av något som annars hade slängts och ge saker nytt liv. Det kan vara allt från mat till kläder och prylar. Mitt senaste projekt är att pyssla med tapeter. Nordsjö här i Lund säljer tapetstuvar för 10 kronor styck och jag har hittat flera fantastiska bitar där. Det finns så många saker jag vill testa, som att göra krukor till sticklingar efter inspiration från Hanna Wendelbo eller en tavla med inspiration från Vintagefabriken. Jag älskar vackra tapeter men vi har ingen tapetserad vägg i vårt hem så det känns kul att få in det som ett inslag i inredningen på andra sätt. Men först ut blev det här projektet: Pennställ och förvaring av återbrukat material.

Gör din egen förvaring

Förutom att vara kreativt så är det här ett väldigt billigt sätt att fixa extra förvaring. Burken jag använde är en gammal buljongburk från Biofood som jag har rengjort ordentligt så den kostade ingenting. Tapeten kostade en tia men det gick bara åt en pytteliten bit av den. Det enda jag behövde utöver det var en limpistol som jag redan hade och limmet som förbrukades. Jag har köpt en billig på Flying Tiger som jag tycker funkar bra. Deras påfyllnadslim är dessutom väldigt prisvärt.

För att skära ut en lagom stor bit tapet la jag burken kant i kant med tapeten, ritade ut var den slutade och drog sedan en rak linje med hjälp av en linjal. Kanten blev inte exakt som jag ville så jag klippte ut en extra bit för att klä in den med. Det var lite pilligt men arbetsinsatsen var minimal och jag är väldigt nöjd med resultatet! Jag såg även att Helena Lyth har skrivit om hur man kan klä in fyrkantiga kartonger med tapet så det är jag sugen på att testa inom kort. Så himla fint och roligt! Har du gjort något kreativt pyssel på sistone?

Pyssla med tapet
Pennställ av återbrukad kartong och tapet
Gör din egen förvaring av tapet

Lästips: Det här gör jag hemma i Corona-tider

1 Comment

  1. Pingback: Gör din egen polaroidram av ett loppisfynd - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *