Det här gör jag hemma i Corona-tider

Jag är verkligen inte en person som är konstant positiv. Believe me, jag gillar att få gnälla och klaga och ha alla känslor i spektrat. MEN jag tror också mycket på att fokusera på det som är bra och ger energi. Såhär i Corona-tider är det extra viktigt för mig att se det vackra i världen, att läsa om det som är positivt, tänka på hur detta kanske kan leda till positiva insikter och fixa med kreativa projekt. Det handlar inte om att fly vardagen utan om att fylla på med energi för att orka. Jag älskar att pyssla och vara kreativ och här är några enkla saker jag har gjort hemma i dessa tider:

Ta sticklingar på suckulenter

Jag har aldrig tidigare tagit sticklingar på suckulenter. De enda plantor jag har förökat innan är sådana där det funkar att bara klippa av och sätta i vatten. Som palettblad eller monstera (om man klipper på rätt ställe, mer om det i ett annat inlägg). Jag har även förökat min basilika flera gånger för att kunna äta av den hela sommaren. Det är ju så gott!

Nu har jag dock äntligen testat att föröka mina suckulenter! Jag såg ett tips hos min kära vän SaraLi som driver @eko_ekonomen på Instagram och kände att det var dags att ta tag i det. Det ser ju fint ut även när det är på gång dessutom! Jag tog helt enkelt ett gäng blad och la dem på ett fat med jord, så nu hoppas jag att de börjar gro. Ska man kanske spraya med lite vatten? Vad tycker ni som har gjort det tidigare?

Ta sticklingar på suckulenter

Gör egen färskost

Det där lät så himla pretto men det är faktiskt inte så svårt, haha. Jag köpte naturell yoghurt på kort datum för halva priset och tänkte att jag ville testa och göra något av den. Resultatet? Färskost! Jag lät den rinna av i en ren kökshandduk placerad i ett durkslag över en bunke. När all vätska hade runnit av saltade jag rejält och hade i ramslök i hälften och basilika i hälften. Det går även att strunta i salt och annat och använda den som en riktigt fet yoghurt, istället för creme fraiche etc.

Är det bara jag som älskar färskost på allt från färskt bröd till fröknäcke och mat? Kryddad färskost kan verkligen vara pricken över i som tillbehör till mat. Häromdagen lagade jag lever med potatis, brynt smör och ramslök till lunch och då gav en klick färskost det där lilla extra. Mums! Vad har du helst din färskost till? Och har du någon smaksättning du gillar extra mycket?

Gör din egen färskost
Hemmagjord färskost

Plockar vilda blommor

Jag älskar vilda blommor. Jag har alltid gjort det. När jag hittade fantastiska Julianes konto One Bouquet Per Day blommade mitt intresse upp (notera ordvitsen) ännu mer. Hon plockar en bukett om dagen från maj till oktober och delar med sig av både inspirerande bilder och kunskap om blommorna. Nu sätter snart hennes säsong igång igen så gå in och följ henne om ni inte redan gör det.

Mina buketter är inte riktigt på samma nivå som hennes, men jag njuter ändå av att plocka in en näve sköna blomster och sätta i en loppisfyndad vas. Jag tror att det är extra viktigt att fokusera på ljusglimtarna i vardagen nu när det är mycket stress och oro som cirkulerar i världen. Min senaste bukett bestod av vackra förgätmigej, min favoritblomma. Det kändes passande nu med allt som händer i världen. En vardaglig påminnelse om hur viktigt det är att vi tar hand om varandra och vår planet.

Vilda blommor
Hållbar inredning

Köper sticklingar på Tradera

Okej, jag måste infoga en varning här. Att köpa sticklingar på Tradera är beroendeframkallande. Framför allt i dessa tider när man spenderar mycket tid hemma. Men om du känner att du kan handla ansvarsfullt är det ett hett tips för att uppdatera hemmet på ett roligt och hållbart sätt. Jag har till exempel budat hem flera palettblad varav en, som jag köpte i början av sommaren, redan har gett mig sticklingar. Jag har även köpt en otroligt vacker philodendron brazil som jag hoppas ska trivas här.

Jag har även passat på att sälja sticklingar av framförallt palettblad via Tradera och jag måste säga att det funkar toppen. Det finns stor efterfrågan och det är ett smidigt sätt att sälja på om man har ett postkontor i närheten. Jag packar sticklingar genom att snurra fuktat papper runt rötterna, trä på en plastpåse, snurra in hela växten i silkespapper och slutligen lägga det i en mjölkkartong som jag har klippt till så att den är smal nog att gå in i ett brevinkast. På så sätt skyddas växten men det går ändå att lägga i en vanlig brevlåda / brevinkast.

Palettblad
Philodendron brazil

Släpper podd

Det här är inte ett tips till alla andra MEN jag måste ändå berätta, jag har släppts säsong 3 av min podcast Steg för Steg – Inspiration för en hållbar livsstil! Jag är så peppad på att dela nya avsnitt med er och hoppas att du kommer uppskatta samtalet lika mycket som jag. I det första avsnittet som släpptes igår intervjuar jag inspirerande Carmen Gomez som driver Sustineri om second hand, hållbart mode och att aktivera sin garderob. Missa inte det! Du hittar avsnittet här eller där poddar finns.

Den här säsongen kommer bli lite kortare än de tidigare på grund av situationen men jag tror ändå att det kommer bli hur bra som helst. Glöm inte att prenumerera på podden i din poddapp för att inte missa nya avsnitt och tipsa gärna om den till någon du tror skulle gilla den.

Vad gör ni hemma i Corona-tider?

1 Comment

  1. Pingback: Ljuvliga ekologiska sängkläder från Alva Linen - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *