Gör din egen polaroidram av ett loppisfynd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Smartphoto

Vårt månadstema för Sustainable Influencers i oktober är ”Reuse, reduce, recycle” och jag är superglad över att få dela mina bästa tips med er. I min kategori ”Återbrukspyssel” hittar du till exempel hållbara knep att ta till när kreativiteten flödar och under kategorin ”Hållbar livsstil” hittar du blandade tips för ett mer medvetet liv. Det finns så mycket vi alla kan göra för att minska vår konsumtion i det stora och det lilla. Och här kommer ett nytt tips!

För ungefär ett år sedan hittade jag den här vackra ramen utan glas second hand. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den men för ett tag sedan slog det mig: En polaroidram! Jag gillar verkligen tanken på att kunna byta bilder lite hur man vill och jag gillar den bohemiska stilen. Allt behöver inte vara perfekt inramat och fixat för att vara fint. Det här behöver du om du vill göra en egen:

  • En loppisfyndad ram
  • Små spikar
  • Hammare
  • Bomullssnöre / Jutesnöre
  • Små klädnypor / Klämmor i trä

Gör ditt eget collage i loppisfyndad ram

I bilderna kan du se steg för steg hur jag har gjort. Jag har först spikat fast spikarna på ramens baksida. Avståndet anpassade jag efter bilderna jag har tänkt ha i ramen samt ramens storlek. Du kan självklart ändra det utifrån vilken ram du vill använda och vad du vill ha den till. Låt fantastin flöda! Efter det trädde jag klädnyporna, som jag har köpt för en tia på Flying Tiger, på bomullssnöret. Sex klämmor per snöre blev lagom i mitt fall. Sedan trädde jag snöret på spikarna, såg till att det var lagom spänt, knöt fast det och klippte av ändarna som stack ut.

Jag älskar mässing tillsammans med havets färger och det är ett genomgående tema i mitt hem. Ramen fick åka upp på vår vardagsrumsvägg just nu, där den passar väldigt bra färgmässigt, men jag får se om den får hänga kvar där. Den hänger nämligen rakt över soffan och det är svårt för barnen att förstå att de inte ska röra den när den inte har något glas… Men fint blev det i alla fall! Den kommer fyllas på med fler bilder efter hand.

Om du precis som jag gillar polaroid-stilen men inte vill köpa en kamera bara till det så kan jag varmt rekommendera Smartphoto. Där kan man välja kvadratiska bilder som är 10 centimeter breda. När man har valt sina bilder kan man även välja till vit kant för en mer klassisk polaroid-look. Det blir i och för sig inte en bred kant på ena sidan, som på en klassisk polaroid, men det är det mest prisvärda alternativet jag har hittat. Du får gärna gå in via min länk, som ger mig lite provision utan att kosta dig något extra, om du vill beställa något därifrån.

Har du gjort något roligt återbrukspyssel på senaste? Vad gjorde du då?

Lästips: Blommiga burkar av återbrukad kartong och tapetstuvar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *