Ytterkläder och regnkläder till barn – Såhär har jag tänkt

– Inlägget innehåller annonslänkar för Jollyroom, Polarn o. Pyret, Kappahl och Lindex –

Det kanske känns konstigt att tänka på höst- och vinterkläder såhär i början av augusti. Samtidigt är det just nu man kan få väldigt prisvärda ytterkläder och regnkläder till barn. Det finns dels mycket second hand till bra priser, eftersom efterfrågan är lägre när det är ”fel” säsong. Sedan finns det även många bra reor och kampanjer på just det som inte är aktuellt just nu. Jag har precis klickat hem stövlar, vinterkängor och annat till mina barn och det kostade mycket mindre än vad det hade kunnat göra. Här delar jag med mig av mina tips, idéer och tankar när det kommer till ytterkläder och regnkläder till barn.

Kolla second hand och kampanjer för att spara pengar

Mitt tips är att börja kolla second hand innan du köper nytt. Det finns ofta en hel del via Facebook Marketplace, Tradera, Sellpy och fysiska butiker. Ju äldre barnen blir desto svårare upplever jag dock att det kan vara. Storlekarna håller längre och barnen sliter därför mer på plaggen. Så därför är en hel del av tipsen här nyproduktion. Just ytterkläder och skor kan vara svårt att hitta begagnat för att det slits på (som det ska!) så de senaste åren har jag köpt en del nytt.

I min beställning med varma stövlar och vinterskor blev det dessa från Nordbjørn:

Nordbjørn är ett nytt märke för mig och priset var väldigt bra så jag kände att det var värt att testa. En ordentlig recension får dock komma senare när de har fått gå igenom en tid av lek och bus. Och du? Glöm inte att reklamera produkter du inte är nöjd med. Det är ett enkelt sätt att inte slänga pengar i sjön om en produkt inte håller måttet.

Lägg pengar på det som ska användas mycket

Jag är en stark förespråkare av ”kvalitet framför kvantitet” och pris per användning. Läs mer om det här. Men om det är något område där det är extra viktigt så är det just när det kommer till barns ytterkläder. Om man ska lägga extra pengar på något så skulle jag tipsa om att satsa på just det som används och slits mycket. Det är extra viktigt när det kommer till skor som passar för de flesta säsonger. Plagg och accessoarer som är väldigt specifika för en viss årstid har en tendens att slitas lite mindre. Generellt sett i alla fall.

Ett tips är att hitta märken du gillar och återkomma till dem. Vi har haft ytterkläder från Reima och Polarn o. Pyret tidigare som har varit toppen. Jag satsar även ofta på regnkläder från Didrikssons. På så sätt är det enkelt att hålla koll på vilken storlek mina barn har och jag vet vad jag får för pengarna. Just när det kommer till regnkläder tycker jag att Didrikssons är fantastiska. De har dessutom flexibla storlekar i en hel del modeller, något som jag ska gå in på mer här nedanför.

Satsa på storlekar som håller länge

Barn har en tendens att växa så det knakar. Och det är oerhört frustrerande att köpa allt de behöver bara för att behöva köpa nytt ett tag senare. Känner du igen dig? Jag brukar försöka satsa på märken som har flexibla storlekar. Det finns vissa som har specifika modeller som är designade så att man kan dra in eller ut band, vika ner en kant, justera midjan och så vidare. Att kunna justera storleken så att den passar längre är guld värt och sparar både energi och pengar. Det ökar dessutom chansen att plagget kan användas av mer än ett barn. De här vattentäta skalbyxorna köpte jag till min femåring i våras. Till min sjuåring blev det de här skalbyxorna med hängslen. Nu har vi haft dem i ett par månader och jag är supernöjd med båda än så länge.

Mina barn är födda på vintern respektive sommaren och är sällan samma storlek under samma säsong. Genom att köpa flexibla storlekar så har jag dock kunnat återanvända en hel del ytterkläder. Framförallt plagg som regn- och skalkläder som används större delen av året. Det är verkligen guld värt.

En checklista för dig som ska köpa ytterkläder och regnkläder till barn

Det finns många saker som kan vara smarta att tänka på när man ska köpa ytterkläder till barnen. Det kan dock lätt bli överväldigande och stressande. Här är en snabb checklista på saker du kan göra för att förenkla processen:

  • Skriv en lista på vad du behöver i så god tid som möjligt
  • Sök på Tradera, Facebook Marketplace och Sellpy efter det du är ute efter. Håll utkik efter sådant som är i bra skick.
  • Kolla kampanjer och reor.
  • Om du vet exakt vad du vill ha, till exempel ”svart skaljacka Polarn o. Pyret storlek 134”, sök på det via Google och lägg till fraser som ”prisjakt, kampanj, rea” och liknande innan du klickar hem något
  • Kolla med vänner och familj som har barn för att se om någon har något som passar dina barn
  • När du väl har köpt plaggen, namna dem så att risken är mindre att de försvinner

Har du några fler tips och idéer som borde vara med på listan? Eller några andra funderingar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Busbra Barn second hand i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *