Nu växer det så det knakar i Botaniska Trädgården i Lund

Botaniska Trädgården i Lund ligger bara ett stenkast från mig. Det är en underbar plats som jag gärna besöker ofta. Ibland promenerar jag igenom där på en vardaglig promenad, ibland möter jag upp en vän. Andra gånger stannar jag längre, strosar runt och kikar på allt som händer. För oj, vad där händer saker! Ibland känns det som att det alltid finns något nytt att upptäcka både för mig och för barnen. Har du varit i Botaniska Trädgården i Lund?

Fantastiska odlingar och härliga blommor

I Botaniska Trädgården i Lund finns verkligen lite av varje. Det finns en hel avdelning med trädgårdsörter där man kan spana in maffiga lavendelbuskar och salviaplantor. Och doften där är out of this world! Vart man än går kan man kika på makalösa blommor och just nu blommar dahliorna för fullt. Sist jag var där med en vän stannade vi till en stund vid deras härliga grönsaksland. Där fanns dekorationspumpor, brysselkål, gurka, tomater och annat smått och gott.

Nu kliar det i fingrarna

Än så länge nöjer jag mig fint med en balkong men när man är på sådana här platser kliar det i fingrarna. Jag svävar iväg och drömmer om en trädgård med massor av vackra blommor och ätbara växter. Samtidigt vet jag att jag inte riktigt har tid och ork för det nu. Det känns fint att både få drömma sig bort och veta vad som funkar i praktiken. Självinsikt ändå. Tänk att det skulle bli en av de egenskaper jag uppskattar bäst hos mig själv?

Jag älskar verkligen lokal turism

Det är alltid lika härligt att få turista i min egen stad. Att både få upptäcka nya guldkorn och gå tillbaka till gamla favoriter. Det finns så mycket vackert, gott och fint precis runt hörnet om man bara öppnar ögonen. Har du hittat något nytt favoritställe den här sommaren? Eller har du kanske åkt tillbaka till någon plats som du älskar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Utflykt till Häckeberga Naturreservat och test av mina nya skor från Icebug

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *