Projekt kapselgarderob – Del 3

Jag har, som du kanske redan har läst i det här och det här inlägget, börjat bygga upp en kapselgarderob. För mig är det dock A och O att göra det på mitt eget sätt och jag testar mig fram för att hitta det som passar mig. Den senaste tiden har jag verkligen känt in olika plagg och testat olika outfits. På så sätt har jag fått ny inspiration och idéer kring vilka plagg jag vill ha i min garderob. Även om jag inte har en ”färdig” kapselgarderob än så känns det som att jag är på god väg och det känns så himla härligt.

Grunden i en hållbar gardrob

För mig är grunden i en hållbar garderob att fundera kring vad man verkligen gillar. Det finns så många guider kring hur en garderob ”borde” se ut. Men vad som är ett basplagg kan vara så olika från person till person. Vilka färger gillar du? Vilka mönster och passformar? Kanske till och med specifika märken? Hitta dina ”go to”-plagg istället för att följa färdiga regler. På så sätt känns det härligt och roligt att ha en kapselgarderob istället för begränsande.

Bygg din egen kapselgarderob

När du sedan vet vad du gillar är det dags att hitta så många kombinationer som möjligt. Tanken med en kapselgarderob är att allt ska passa ihop och även om man inte går ”all in” så är det en bra grundtanke. Jag har vissa plagg som inte är optimala tillsammans och det känns helt okej men jag försöker rensa ut plagg som bara går att bära på ett sätt. Det känns inte särskilt roligt i slutändan.

När jag har plagg som går att kombinera på olika sätt ger det mig både frihet och kreativitet. Och det var de som var mitt mål när jag började bygga upp min kapselgarderob. Mina experiment med att hitta nya outfits och sätt att styla saker på har dock bara börjat. Och det känns så himla kul!

Styla plagg på nya sätt och hitta dina nyckelplagg

När du testar dig fram med olika outfits kommer du antagligen märka att vissa plagg är återkommande. De är de jag brukar kalla ”go to”-plagg. Och det är så himla härligt när man hittar dem. Det är de plaggen som sparar tid och energi när man inte vet vad man ska ha på sig. De som alltid fungerar tillsammans med nästan vad som helst man har kvar i garderoben. Här kan du se en av mina senaste reels där jag visar upp några go to-plagg ur min garderob.

Om du har hittat de plaggen – Håll hårt i dem och ta hand om dem! Att vårda det vi äger är såklart viktigt oavsett vilket plagg det gäller, men extra mycket för de där guldkornen. Har du hittat nyckelplaggen i din kapselgarderob?

Lästips: Skapa en hållbar garderob

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *