Minecraft-kalas med budget och DIY-knep

Att ordna kalas kan ta mycket tid och energi. Därför känns det klockrent när man kan hitta teman som är enkla och roliga. Min nyblivna sjuåring ville ha ett Minecraft-kalas och jag kollade upp massor med budgettips och DIY-knep. Just det här temat är väldigt tacksamt då mycket i spelet är fyrkantigt. Man kan alltså skära lite allt möjligt till den formen. Det finns även olika ätbara saker i spelet som morötter, vattenmelon, guldäpplen och kakor som man kan göra sin egen tolkning av. Suveränt! Här kommer ett gäng tips för dig som vill planera ett Minecraft-kalas men även för dig som vill tänka kreativt på en budget i allmänhet.

DIY-tips för Minecraft-kalas från mat till dekorationer

Som jag tidigare har nämnt finns det en hel del saker i Minecraft-som man kan använda till fika och mat. Vi gjorde till exempel fyrkantiga mackor som sandblock, brownies med grön frosting som gräsblock och grönfärgad saft som ”creeper juice”. Vi hade även morotsstavar som morötter, marschmallows som snowballs, grönt godis som emeralds och vindruvor som slimeballs. Jag köpte fyrkantiga engångsugnsformar och la allting i.

När det kom till dekorationerna utgick jag från färgerna i spelet och hittade budgetalternativ. Om man köper ”färdiga” Minecraft-saker till kalas blir det lätt dyrt men man kan göra mycket själv som varken är dyrt eller krångligt. Jag åkte till ÖoB där det fanns två sorters gröna servetter som passade perfekt. Vi tejpade upp några av dem i ett mönster på dörren. Där hittade jag även en ballongmix där jag plockade ut olika gröna ballonger tillsammans med lila, blå och rosa som också finns i spelet.

Budgettips för kalas

Om du inte vill ha Minecraft-tema till kalas men ändå vill tänka kreativt på en budget så är mitt tips att fokusera på färger, mönster och former. Se vad du kan göra själv med hjälp av saker som går att köpa billigt, som du redan har hemma eller som går att hitta second hand. Återbruka så mycket som möjligt mellan olika kalas. Om du vill köpa någon färdig dekoration på temat så satsa på något enkelt och billigt men effektfullt.

Att vara kreativ med mat tycker jag är ett enkelt och roligt sätt att hålla en budget. Det ska ju ändå inhandlas och står ofta i centrum. Oavsett om du vill dekorera tårtor med rosa och glitter som vi gjorde när vi hade enhörningstema eller ha saker formade efter olika superhjältar som många gör på Pinterest så finns det en hel del kreativa idéer.

Och just Pinterest är nog ett av mina bästa tips. Där finns otroligt mycket inspiration om man söker på till exempel ”Minecraft Party Food” eller något annat som passar temat. Här kan du se min board för DIY festidéer om du vill kolla igenom saker jag har sparat.

Vad är ditt bästa tips för att vara kreativ när man har kalas på en budget?

Lästips: Hjärtformade glassar av vattenmelon

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *