Projekt kapselgarderob – Del 1

Vet du? Nu händer något jag aldrig trodde skulle hända. Eller ja, man ska aldrig säga aldrig, men det här var i alla fall ganska oväntat för att vara mig. Jag håller nämligen på och bygger en kapselgarderob. Med den stilen jag har kändes det länge som att en kapselgarderob inte var någonting för mig men nu gör jag det på mitt eget sätt. Målet är att förenkla min stil samtidigt som jag kan variera mig och få ut så mycket som möjligt av min garderob.

Tanken är inte att bygga upp en traditionellt minimalistisk garderob utan att sätta min touch på det. Jag utgår från det jag själv gillar och använder och planerar utifrån det. Grundtänket kring en kapselgarderob är dock en röd tråd och det är viktigt för mig att så gott som allt i min garderob passar ihop. Jag vill inte behöva tänka allt för mycket utan det ska vara enkelt att klä sig till både vardags och fest. På så sätt hoppas jag på att spara tid och energi som jag kan lägga på annat. Och att det ska bli roligare att hitta nya, snygga sätt att aktivera garderoben på.

Steg 1 – Den perfekta skogarderoben

Första steget i mitt kapselgarderobsprojekt har varit skor. Jag vill bygga upp en klassisk skogarderob som passar alla mina behov. Därför la jag en beställning från Sellpy för ett tag sedan. Mitt mål var att hitta ett par mörka klackar som passar till så gott som allt och ett par ljusa. Jag chansade även på ett par champagnefärgade sneakers, som kändes roliga och klassiska på samma gång, och ett par mockapumps i en gammellila nyans. Bland skorna du ser här fick de två första pumpsen stanna. De öppna i metallic från Peter Kaiser blir perfekta sommarpumps med ganska låg klack och de svarta från Tamaris passar under större delen av året så länge det inte är för kallt. Båda är otroligt bekväma vilket är väldigt avgörande för mig nu när jag bygger upp min skogarderob.

Jag kommer fortsätta uppdatera kring min kapselgarderob här så stay tuned! Och dela gärna med dig av dina tankar och funderingar i kommentarsfältet om du också har en kapselgarderob.

Lästips: Skapa en hållbar garderob

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *