Minimalistisk vardagssminkning – De här produkterna älskar jag

– Inlägget innehåller adlinks för Jordklok och Yves Rocher –

Jag är ingen 100 %-ig minimalist. Men jag älskar att förenkla det jag kan för att frigöra tid och energi. Det viktiga för mig är att det som tar mest utrymme i mitt liv är det som betyder mest för mig. Och tvärt om med saker som inte spelar roll. Smink är en sak som jag absolut kan uppskatta men som inte är ett av mina största intressen. Därför har jag valt att skapa en minimalistisk vardagssminkning som verkligen passar mig. Den här rutinen går även fint att uppdatera med extra ögonskugga, läppstift eller något annat som känns kul att variera sig med.

Giftfritt smink och medvetna val

Precis som med allt annat så försöker jag göra medvetna val när det kommer till smink. Jag har testat en hel del giftfritt smink för att hitta mina favoriter. Det är dock ett område där jag ibland tänker ”good enough” och jag har till exempel valt en mascara som inte är ekologisk men som sitter riktigt bra.

Jag börjar alltid med en hållbar hudvårdsrutin med produkter från Dr Organic, mitt hemmagjorda rosenvatten och mitt hemmagjorda ansiktsserum. Dr Organic är ett av mina favoritmärken när det kommer till prisvärd ekologisk hudvård. När jag väl har lagt en bra bas med hudvård är det dags för smink. De här produkterna är mina favoriter för en minimalistisk vardagssminkning:

That’s it! Precis i den ordningen. Det tar fem minuter men är en perfekt vardagssminkning enligt mig. Ibland varierar jag mig och lägger till röda läppar som är ett av mina snabbaste stylingtips. Det piggar alltid upp. Jag älskar även den här guldskimrande ögonskuggspennan från Yves Rocher som man enkelt applicerar och suddar ut med fingret. Färgen jag har heter ”Bronze” och passar perfekt till både vardag och fest.

Tips! Yves Rocher har fri frakt online just nu om du vill testa några av produkterna jag tipsar om här.

Enkel vardagssminkning som tar några minuter

Jag tror som sagt mycket på att lägga tid, pengar och energi på det som är viktigast för en själv. Om du älskar smink och vill lägga en massa tid på det – Go ahead! Men för mig är det perfekt med en minimalistisk vardagssminkning så att jag har tid och energi över till annat.

Föredrar du en enkel vardagssminkning som tar några minuter eller någonting mer avancerat?

Lästips: Giftfritt badrum: Min naturliga hårvårdsrutin

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *