DIY – Naturligt glow serum med lavendel, frankincense och copaiba

– Det här inlägget innehåller reklam för min egen business hos Young Living och annonslänkar till Jordklok –

Det här är ett riktigt härligt glow serum som är naturligt, enkelt att göra och mycket billigare än många andra varianter. Så himla bra! Att använda ett naturligt glow serum med vårdande egenskaper har gjort så mycket för min hudvårdsrutin. Det tillsammans med en rengörande naturlig tvål och ett ansiktsvatten blir en snabb rutin som ger ett härligt glow. Jag använder jojoba-olja som basolja men du kan testa dig fram och se vad som passar för din hy. Ett tips är att just testa och hitta en ansiktsolja som är rätt för dig innan du blandar i eteriska oljor. På så sätt slösar du inte på de dyrare oljorna.

Du behöver:

  • Copaiba från Young Living
  • Lavendel från Young Living
  • Frankincense från Young Living
  • Ekologisk kallpressad jojobaolja
  • En glasflaska med pipett eller pump
  • En liten tratt (valfritt)

Alla eteriska oljor i det här receptet är en del av Young Livings fantastiska startkit som är perfekt för dig som vill komma igång med eteriska oljor. Om du inte är kund hos Young Living sedan tidigare så kan du beställa via mig och jag hjälper dig gärna vidare. Hör av dig till mig på Instagram eller via en kommentar här så guidar jag dig!

När jag gör mitt serum droppar jag i några droppar av varje eterisk olja i flaskan. Hur många beror på hur stor flaskan är men i det här fallet tog jag sju droppar av varje till en 30 ml flaska. Sedan fyller jag upp resten av flaskan med jojobaolja. Jag använder en tratt i rostfritt stål som jag har köpt i 3-pack från Jordklok men det är såklart valfritt. Jojobaoljan beställer jag i halvlitersflaskor från Opella vilket blir ett otroligt prisvärt alternativ. Tips till dig som vill komma igång med naturlig hudvård!

Därför använder jag de här oljorna i naturlig hudvård

Du kan självklart även välja andra oljor men jag har valt dessa för att få ut det mesta av min hudvård. Frankincense är en grundande eterisk olja som är toppen i hudvård då den lindrar blemmor och ger lyster. Lavendel är avslappnande och rogivande för huden. Copaiba är rengörande, gör huden len och förstärker effekten av de andra oljorna. En riktigt härlig kombination med andra ord!

Jojobaoljan balanserar talgproduktionen i huden och passar allt från torr till fet hud. Den ger huden en len känsla, skyddar och binder fukt i huden. Perfekt för mitt glow serum med andra ord! För mig är jojobaolja en fantastisk allt-i-allo-olja som jag alltid har hemma. Jag har den i allt från rollers och massageoljor till det här serumet och den är fantastisk för min hud. Men som sagt: prova dig fram och hitta det som passar din hud.

Om du beställer ditt startkit från Young Living via mig skickar jag hem ett välkomstpaket med jojobaolja och rollers så att du kan börja använda oljorna direkt. Flaskan du får oljan i kan dessutom återanvändas när du vill göra ditt eget glow serum. Detta är inget jag behöver göra utan något jag helt enkelt gör för att jag vill och för att du ska få de bästa möjligheterna att komma igång.

Man kan såklart använda oljorna på många olika sätt men rollers är ett sätt att få dem att hålla länge. När du använder eteriska oljor av hög kvalitet behöver du nämligen inte använda särskilt mycket för att få effekt.

Om du vill beställa från Young Living via mig så kan du antingen gå in direkt via den här länken där mitt ID redan är ifyllt. Om det inte skulle vara det fyller du själv i 30566712 i fältet ”Om värvaren” så får du mig som din personliga guide. Det är bara att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Jag hjälper väldigt gärna till så att du kommer igång med din oljiga, giftfria, naturliga resa på bästa möjliga sätt!

Lästips: 5 härliga recept du kan göra med Young Livings startkit

1 Comment

  1. Pingback: DIY - Naturligt lyxigt ansiktsvatten med bara två ingredienser - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *