DIY – Avslappnande facemist / Naturligt ansiktsvatten med bara två ingredienser

– Inlägget innehåller reklam för min egen verksamhet hos Young Living och annonslänkar till Jordklok –

Det här är ett superenkelt och härligt DIY recept som går på ett kick! Att fylla ansiktsvatten på flaska och göra en naturlig facemist är ett av mina bästa self care lifehacks. Det gör att man kan spraya ansiktet med det under dagen för att ge huden nytt liv. Man kan även använda den här facemisten för att tona in inför meditation eller journaling eftersom lavendel är avslappnande. Allt du behöver för att göra din egen är en tom sprayflaska och två ingredienser.

Du behöver:

  • Ekologiskt rosenvatten (jag använder detta från Jordklok)
  • Lavender eterisk olja från Young Living
  • En tom och ren sprayflaska

När du har allt du behöver droppar du i några droppar lavendel eterisk olja i flaskan. Sedan fyller du upp med rosenvatten. Klart! Skaka din facemist innan användning för att få ut det mesta av ingredienserna. Det här är ett naturligt härligt ansiktsvatten som både doftar ljuvligt och har vårdande egenskaper. Perfekt att göra till dig själv eller som en hållbar present till någon du bryr dig om!

Lugnande rosenvatten för att balansera energier

Att använda rosenvatten är både härligt lugnande för huden och hjälper dig att komma i kontakt med dina feminina energier. Det har läkande och antibakteriella egenskaper och återfuktar huden. Rosenvatten är väldigt användbart framförallt då det passar för både torr och fet hud. Att använda rosenvatten kan dessutom vara en viktig och fin del i din spirituella resa. Spraya din facemist i ansiktet innan du mediterar, innan journaling eller innan du går och lägger dig.

Avkopplande lavendel

Lavendel är en stor favorit här hemma. Det är en superhärlig avslappnande olja som passar i allt från badsalt till städprodukter. Att använda den i ansiktsvatten ger en lugnande effekt på huden och gör att denna face mist passar perfekt innan meditation och journaling. Spraya den i ansiktet när du känner att du vill koppla av och landa i dig själv en stund. Doften sätter verkligen en härlig ton inför avkoppling och återhämtning.

Om du vill beställa från Young Living via mig så kan du antingen gå in direkt via den här länken där mitt ID redan är ifyllt. Om det inte skulle vara det fyller du själv i 30566712 i fältet ”Om värvaren” så får du mig som din personliga guide. Det är bara att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Jag hjälper väldigt gärna till så att du kommer igång med din oljiga, giftfria, naturliga resa på bästa möjliga sätt!

Lästips: 5 härliga recept du kan göra med Young Livings startkit

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *