Underbar mini-weekend på Österlen med övernattning på Bäddar och Ängar

Ni har säkert lagt märke till att jag har varit på många härliga äventyr på sistone. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som får uppleva så många fantastiska saker. Förrförra söndagen begav jag och Jenny oss ut på Österlen. Första stoppet var Ystad Sandskog, efter en snabb matinhandling på Ica, där vi badade i havet. Det var riktigt härligt att ta ett dopp i det salta vattnet efter en varm dag. En sak jag älskar med Skåne är alla vackra stränder som även är omgivna av skog och lummighet. Det är en så härlig känsla att först promenera runt bland träden och sedan bada i havet.

Övernattning hos Bäddar & Ängar på Österlen

Efter kvällsdoppet åkte vi till mysiga Bäddar & Ängar, tidigare Logi Gamlegård, där jag hade vunnit ett övernattningspaket. Bäddar & Ängar ligger är ett bed and breakfast i Everöd nära Tomelilla. Det drivs av en familj som verkligen har en känsla för estetik och detaljer. De har 10 olika rum i varierande storlek och alla har sin egen stil men genomgående är att de är mysiga och omsorgsfullt inredda med egen toalett och dusch. Vi bodde i rum 6 som är ett rum med dubbelsäng med plats för 1 – 2 personer. Om du ska semestra i Skåne i sommar så kan jag varmt rekommendera detta guldkorn på Österlen.

Det finns ingen restaurang på Bäddar och Ängar, än så länge, så vi köpte med oss lite plockmat och åt på rummet. Sedan satte vi oss i deras mysiga orangerie och drack bubbel. Wow, vilken fullträff det var! Vi satt framför en vägg av grönska och såg kvällssolen skina in genom fönstret. Det har varit en väldigt intensiv tid nu så detta var väldigt välbehövligt. Att få komma iväg och få miljöombyte, koppla bort alla måsten för en stund, inspireras och umgås med en fin vän.

Frukost utomhus med Skånes vackra landskap som utsikt

På morgonen hämtade vi en välfylld frukostkorg med varma frallor (bara en sådan sak) och satte oss ute i trädgården. Från vårt rum var det bara ett stenkast till närmsta utomhusmöblemang och vi satt där och njöt av kaffe och god mat innan det var dags att börja jobba. En perfekt start på dagen! Omgivna av deras mysiga trädgård och med Skånes vackra landskap som utsikt. Det var även där jag slog upp laptopen sedan och redigerade min uppsats innan vi checkade ut och begav oss iväg för lunch. Det kändes mycket roligare att göra tråkiga ändringar och redigera text i en sådan miljö.

Bäddar & Ängar har även en mysig liten butik där man kan handla hantverk från små aktörer. Där fanns bland annat fotografier, tvålar och vackra smycken. Här kan man även kika på härliga lakan från AB Småland som man kan hyra till rummen. Utöver det erbjuder de yogaklasser och olika typer av behandlingar. Det är verkligen en plats dit man kan åka för att ta hand om sig själv på alla sätt och vis. Jag ser fram emot att komma tillbaka inom kort på ännu en mini weekend. Eller kanske en till resa som kombinerar jobb och nöjen när jag behöver ny inspiration?

Har du varit på Bäddar & Ängar? Eller har du kanske besökt något annat härligt ställe på Österlen? Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet! Skåne är verkligen en fantastisk plats för hemester och jag är så glad över att bo nära alla dessa guldkorn. Du kan till exempel gå in här och läsa om utflykten jag gjorde med grymma Elina förra året då vi åkte runt och besökte ställen kring Ystad, Kivik och Simrishamn. Annars hittar du alltid tips på caféer, restauranger och utflyktsmål här i Lund, Malmö och andra ställen i Skåne i min kategori ”Lokal turism”.

Kommer du köra svemester i sommar?

Lästips: Frukost i Botaniska Trädgården

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *