Frukost i Botaniska Trädgården

Igår packade vi picknick och begav oss till Botaniska Trädgården här i Lund. Vi tittade på deras vackra tulpaner, läste skyltar och åt frukost under ett träd. Det blev ett snabbt besök för så fort vi hade satt oss började det regna. Det var i alla fall mysigt att komma iväg och få lite miljöbyte. Det finns så mycket fint att kika på och utforska där och det märktes att barnen uppskattade det.

Botaniska Trädgården är verkligen ett perfekt utflyktsmål om man bor i Lund. Jag älskar att det alltid finns nya saker att se beroende på säsong. Nu stod tulpanrabatten och lyste i klara färger. Vissa var på väg att vissna, andra hade precis börjat blomma. Det är så vackert att se hur välplanerat och fint skött allt är. Vi har promenadavstånd dit men det är så lätt att glömma bort det som finns precis runt hörnet.

Vackra tulpaner och välplanerade rabatter

Nu är det mesta inställt på grund av restriktionerna men i vanliga fall finns det olika evenemang där. De har bland annat haft växtmarknad, workshops och visningar av trädgården. Patisseriet driver även ett café där man kan fika på både något matigt och något sött. Läs mer på deras hemsida för att se vad som gäller just nu. Jag håller tummarna för att kunna gå en visning lite längre fram när restriktionerna har lättat.

Har du varit i Botaniska Trädgården i Lund?

Jag älskar att utforska både gamla och nya platser i vårt närområde. Om man ska försöka se den här situationen positivt så upplever jag i alla fall att fler har blivit bättre på att uppskatta det som finns runt hörnet. Att åka på svemester, ha staycation, göra härliga utflykter och stötta lokala verksamheter. Jag hoppas att det håller i sig även efter pandemin och att vi inser att vi kan resa hållbart och uppleva saker på nya sätt. I min kategori ”Lokal turism” hittar du tips på utflyktsmål här i Skåne.

Lästips: Söndag, picknick i Botaniska Trädgården och pizza på Folk

1 Comment

  1. Pingback: Lokal turism och picknick i Botaniska Trädgården - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *