Staycation i Malmö

– Betalt samarbete med Malmö Turism –

I söndags tog jag bussen från Lund till Malmö för en staycation i min fantastiska grannstad. Jag skulle bo på The More Hotel som ligger nära Möllan / Triangeln och passade på att köpa en falafel på vägen. Om det är något man inte får missa i Malmö så är det just falafeln. Jag köpte en från Sara på Bergsgatan där de bakar sitt eget bröd och den smakade ljuvligt. Det blev en lugn kväll på hotellrummet där jag laddade upp inför måndagens äventyr. Rummet var ljust och luftigt och hade personliga detaljer som bilder från Mazettifabriken och böcker skrivna av bland annat Titti Qvarnström. Jag gick och la mig tidigt och sov riktigt gott.

The More Hotel Malmö
The More Hotel Malmö

Second hand och vintage på Myrorna

På morgonen gick jag upp, hämtade min frukostpåse i restaurangen (de hade ingen buffé nu pga situationen som råder) och tog en lugn morgon på hotellrummet. Sedan packade jag ihop mina saker och begav mig ut på stan. En av fördelarna med The More Hotel är läget. Om du till exempel är sugen på second hand-shopping finns flera olika butiker i närheten, bland annat Myrorna på Södra Förstadsgatan som var mitt första stopp. De har ett brett sortiment av kläder, saker till barnen och prylar till hemmet. Jag gick direkt till deras välsorterade vintageavdelning som ligger direkt till höger när man kommer in i butiken. Där hittade jag en härlig blus med axelvaddar, en glittrig vadlång klänning och en kavaj som jag köpte. Jag fyndade även ett par häftiga solbrillor som jag hade på mig resten av dagen.

Myrorna Malmö
Second hand
Myrorna Malmö

Lunch och hållbar shopping på AB Småland

Efter mitt första second hand-stopp var det dags för energipåfyllning. Jag mötte upp en vän på AB Småland för lunch och vi valde båda matpaj med getost, soltorkade tomater och broccoli. Under andra omständigheter kan jag varmt rekommendera deras lunchbuffé som är ersatt av dagens lunch nu av förklarliga skäl. När vi hade ätit upp tog vi en runda i butiken. Hos AB Småland hittar du många hållbara märken och de har både kläder för vuxna, barnkläder och inredning. Det är även ett bra ställe för dig som vill hitta medvetna presenter. De har till exempel mina favoritpraliner från Österlenchoklad och annat gott.

AB Småland Malmö
AB Småland Malmö
AB Småland Malmö
AB Småland Malmö

Välsorterad second hand hos Björkå Frihet

Vårt nästa second hand-stopp blev Björkå Frihet på Södra Förstadsgatan. Det är en av mina absoluta favoritbutiker för second hand och jag har framförallt fyndat kläder och accessoarer där. De har ett brett utbud av allt från märkeskläder till billiga trikåplagg och det är välsorterat och snyggt presenterat. De har även en stor variation av olika stilar, från bohemiskt och rockigt till romantiskt och pasteller. Här hittar du även saker till barnen och till hemmet. Jag kan gå runt där inne länge, länge och får till slut sätta stopp för att jag hittar för mycket.

Björkå Frihet Malmö
Björkå Frihet Malmö
Björkå Frihet Malmö
Björkå Frihet Malmö

Fika på Beyond Us

Under en varm dag är det extra viktigt att fylla på med vätska och energi! Efter second hand-turen på Björkå Frihet stannade vi till på Beyond Us vid kanalen. Där beställde vi vars en islatte och fantastiskt goda kakor, en cheesecake och en brownie med grädde. Beyond Us är en mötesplats mitt i centrum som har café, arbetsplats, pop-up-butiker, postkontor och konferensrum som man kan hyra. Jag blir alltid lika inspirerad av deras kreativa inredning, goda mat och alla spännande företag som finns på plats där. Den här gången fastnade jag för en väska från Henry Rude som fick följa med mig hem.

Beyond Us Malmö
Beyond Us Malmö
Beyond Us Malmö

Rad Susie – En ny vintagefavorit

När vi sedan började promenera genom stan igen la jag märke till en vintagebutik jag inte hade sett innan. På Storgatan 39 ligger Rad Susie som har massor av vackra, utvalda vintageplagg. Kolla till exempel in den härliga paljettoppen här nedanför! Jag var bara där inne en liten stund den här gången men jag vill verkligen komma tillbaka när jag har mer tid. De har otroligt vackra kläder, accessoarer och skor och om man går längre in i butiken hittar man ännu fler guldkorn. Min blick drogs bland annat till en vacker turkos mockajacka med fransar. Jag kommer definitivt gå dit fler gånger.

Rad Susie Vintage Malmö
Rad Susie Vintage Malmö
Rad Susie Vintage Malmö

Förpackningsfritt hos GRAM på St Knut

Efter besöket på Rad Susie rörde vi oss mot St Knuts torg och närmare bestämt mot GRAM som ligger på Mäster Danielsgatan. Där handlade jag förpackningsfria ekologiska cashewnötter som jag ska snacksa på till helgen. GRAM var Sveriges första förpackningsfria butik när de öppnade. Hos dem hittar du allt från färska grönsaker och skafferivaror till godis och skönhetsprodukter. Jag handlade mycket där under min zero waste-utmaning och fortsätter gå tillbaka dit så ofta jag kan och har vägarna förbi. St Knut är ett väldigt mysigt område generellt med många roliga mindre företag, caféer och butiker.

GRAM Malmö
GRAM Malmö

Vedugnsbakad pizza på Far i Hatten

Sist men inte minst åt vi vedugnsbakad pizza på Far i Hatten i Folkets Park. Jag går gärna dit året om men det är extra mysigt på sommaren. Deras uteservering är stor med gott om avstånd mellan borden. Det är ofta mycket folk men vi fick ett bord på deras scen. Min vän tog deras pizza #1 med tomatsås, buffelmozzarella, parmesan och basilika och jag tog deras pizza #3 med cremé fraiche med dragon och vitlök, Gruyere, råhyvlad skogschampinjon, picklad fänkål och spansk körvel. Vi beställde även en skål oliver och jag tog en suröl, Sur i Hatten, att dricka. Det var ett riktigt bra avslut på en härlig dag.

Kommer du göra en staycation i Malmö i sommar? Läs gärna mer på Malmö Turisms hemsida och spana in mina tidigare Malmötips här. Om du vill se mina stories från dagen så finns de sparade som highlights på min Instagram.

Far i Hatten Pizza
Far i Hatten
Pizza på Far i Hatten
Pizza på Far i Hatten

4 Comments

  1. Pingback: Fyra snabba svemestertips i Malmö och Lund - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Friska drinkar, ostron och tacos hos Maya Cantina - Tess Waltenburg

  3. Pingback: Älskade Malmö, jag har saknat dig. - Tess Waltenburg

  4. Pingback: Att ha semester utan att faktiskt ha semester - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *