Pyssel, papper och förvaring

För mig blir det bara roligare att vara förälder hela tiden. Jag älskar att barnen blir äldre och att vi kan göra fler och fler saker tillsammans som alla uppskattar. En sådan sak är att pyssla. Vi har massor av papper, klistermärken, saxar och annat material till pyssel hemma. Jag letar upp pyssel att göra med barn på Pinterest och vi hittar på egna idéer. Det är även fint att de uppskattar att sitta själva och skapa. Det finns så mycket kul att hitta på och det är även roligt att hitta nya återbruksidéer att göra tillsammans. Man ska väl aldrig underskatta toarullar, papper, pennor och glasspinnar?

Småförvaring för papper och pyssel

Allt pyssel innebär dock en hel del småprylar som lätt hamnar överallt och ingenstans så jag har försökt hitta bra förvaring. De här förvaringslådorna från Lagerhaus finns i flera fina färger och rymmer de flesta småsaker. Barnen har fått vara med och bestämma var vi ska förvara vad och vi har sorterat upp och organiserat pärlplattor, halsband, pärlor och annat smått och gott. Att organisera upp sakerna gör det enklare att se vad som finns och jag upplever att det blir roligare att skapa då.

Enkelt återbrukspyssel med presentpapper

Ett enkelt papperspyssel är att återanvända gammalt presentpapper och klippa ut figurer. Här hade vi till exempel kvar ett presentpapper med valar, bläckfiskar och sköldpaddor som vi kunde använda. De utklippta figurerna funkar finfint istället för stickers om man bara klistrar på dem. När det pysslas mycket känns det skönt att kunna återanvända så mycket som möjligt tycker jag. Det viktiga för barnen är att få skapa, inte att allt är nyproducerat. Vi brukar även pyssla med toarullar, glasspinnar och färgglada papper och kartonger som vi har fått i andra sammanhang. Det finns så mycket fint och enkelt man kan göra!

Lästips: Pyssel – Glassar till leksaksköket av återbrukat material

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *