Gör din egen naturliga parfym med eteriska oljor

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Det var ett tag sedan jag gjorde en DIY guide och jag har verkligen saknat det! Idag ska du få ett riktigt härligt tips på hur du kan göra egen naturlig, giftfri parfym med eteriska oljor. Det är enkelt att göra, doftar gott och är mer miljövänligt än vanliga parfymer. Så himla bra! Du hittar alla ingredienser via Jordklok och jag kommer länka varje produkt här nedanför. Det går såklart bra att byta ut dofterna eller bäraroljan om du vill det.

Du behöver:

Skapa din egen personliga doft

Så hur gör man för att skapa sin egen personliga parfym och doft? Du kan såklart blanda hur du vill men en bra riktlinje är att ha en basnot, en mellannot och en toppnot. Basnoten är själva grunden i parfymen som utvecklar sin doft på huden under dagen. Det är den som bär upp parfymen. Mellannoten, även kallat hjärtnoten, ger parfymen sin karaktär. De kan till exempel vara fylliga och söta. Sist men inte minst kommer toppnoten som är det första intrycket som väcker intresse. Genom att kombinera olika härliga, eteriska oljor kan du ta fram din egen personliga doft och giftfria parfym.

Förslag på basnoter: Kryddnejlika (som används här), patchouli, kanel, frankincense och vetiver.
Förslag på mellannoter: Kardemumma (som används här), svartpeppar, ingefära, tall och ylang ylang.
Förslag på toppnoter: Citron, rosmarin (som båda används här), lavendel, bergamott, mynta och grapefrukt.

När du läser igenom listan på olika eteriska oljor och dofter så finns det säkert vissa som är dina personliga favoriter. Bland dessa kan du sedan experimentera för att ta fram just din personliga naturliga parfym. Jag gillar kombinationen av kardemumma, kryddnejlika, citron och rosmarin då det ger en frisk men söt och kryddig doft som passar mig perfekt. Jag tycker dessutom att det är en doft som funkar året om.

När du blandar parfymen använder du max 20 % eteriska oljor. Oljorna är koncentrerade så det behövs inte mycket för att skapa en härlig doft. Droppa den blandning du önskar i rollerflaskan, du kan såklart använda mer eller mindre av någon av dofterna, och fyll upp med bärarolja. Låt parfymen stå och mogna ett tag innan den används. Klart! Detta receptet går även för att skapa rollers med olika egenskaper, till exempel avslappnande rollers med lavendel och frankincense.

Och du? Om du uppskattar det här receptet och vill beställa ingredienser från Jordklok så blir jag väldigt glad om du går via mina annonslänkar. Jag vill såklart inte att du ska köpa något i onödan men om du ändå vill handla så spelar det stor roll för mig. Det är ett enkelt sätt att stötta mitt arbete utan att det kostar dig något extra och det gör det möjligt att producera guider som denna helt gratis.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *