Härliga hållbara julklappar från småföretagare

I år vill jag verkligen uppmuntra dig att stötta småföretagare när du köper julklappar. Inte för att du inte ska göra det annars, men för att det är extra viktigt i dessa tider. Företag som Amazon går otroligt bra medan många mindre företag går på knäna eller redan har fått lägga ner, och jag vill verkligen inte ha det så. I det här läget är det verkligen många bäckar små som gäller och vi kan alla göra något för att påverka vilken värld vi vill leva i när pandemin är över.

Enligt Dagens Handel lägger vi svenskar ungefär 20 % av familjens disponibla inkomst i december på saker kopplat till julen som till exempel mat, dryck, gran och julklappar. Vad vi väljer att köpa och vilka företag vi väljer att stötta spelar alltså stor roll. Oavsett om du vill lägga pengarna på en härlig ostbricka eller gåvor till nära och kära, stötta en småföretagare med hjärtat på rätt ställe. Det spelar större roll än du kan tro. Här är ett gäng tips på härliga, medvetna julklappar från småföretagare jag gillar:

Vridna ljus i 100 % stearin

Har du sett att vridna ljus har blivit trendigt och är sugen på att testa själv? Det är otroligt fint men de som sprids som en löpeld på nätet är tyvärr gjorda i 100 % paraffin vilket varken är bra för planeten eller din inomhusmiljö. Men lugn, det finns fina och hållbara alternativ! De här vackra ljusen kommer från @time.to.candle som återbrukar stearin och gör oerhört vackra gjutna ljus på beställning. Passa på att kika in hos henne redan nu, hon tillverkar nämligen begränsat med ljus nu inför sin föräldraledighet.

Lyxiga praliner från Österlenchoklad

Det är en dans på rosor att göra en insats för småföretagare när man får njuta av kvalitetspraliner. Den här ljuvliga asken kommer från Österlenchoklad, en chokladfabrik i Skåne-Tranås som även har en webbutik. Köp hem att bjuda din familj på under julen eller skicka till någon du inte har kunnat träffa under pandemin. Och glöm inte bort att göra en utflykt dit när restriktionerna har lättat om du bor i närheten. De har ett fantastiskt mysigt café och butik. En perfekt dagsutflykt från Malmö eller Lund!

Härliga, naturliga doftljus från Klinta

De här veganska doftljusen från Klinta är både giftfria och doftar fantastiskt. Jag älskar dofter som lavendel, citrongräs och rosmarin och varierar gärna mellan olika sorter. Glasförpackningen med trälock är dessutom väldigt vacker och passar perfekt som present. Du hittar dem bland annat hos Medvetna.se, en av mina absoluta favoritbutiker på nätet där du hittar allt möjligt inom hållbar livsstil.

Vackra örhängen från SPARV

Jag älskar att stötta andra kvinnliga entreprenörer som vågar följa sin dröm och ett märke som jag stolt bär är SPARV. Deras örhängen är bland de vackraste jag har sett. De passar min bohemiska stil men är ändå klassiska och stilrena. Jag har twisted, double hoops och halo (som du kan se här ovanför) i silver och varvar mellan paren. De är otroligt användbara och en helt perfekt present till den som vill ha ett par vackra örhängen.

Fantastiska koppar från Eklund Keramik

Om det är något jag är svag för så är det vacker keramik. Att dricka mitt kaffe eller te ur en vacker kopp som någon har tillverkat med kärlek sätter verkligen guldkant på min tillvaro. Eklund Keramik är en otroligt duktig keramiker som gör både te- och kaffekoppar. Det som är fint är att hon har flera olika färger och mönster i samma modell. Man kan alltså både mixa och matcha och bygga upp sin egen servis över tid. Jag brukar köpa två av varje och har flera olika varianter. De är både vackra att se på och trevliga att dricka ur. Den bästa kombinationen!

Har du något bra tips på julklappar från småföretag? Kanske något du redan har slagit till på? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Nu är det viktigare än någonsin att vi stöttar småföretagare

5 Comments

  1. Tess Waltenburg 28 november, 2020 at 14:49

   Tusen tack för tips! Så himla bra 😀

   Reply
 1. Pingback: Hållbara julklappar med impact 2020 - Impact Jobs Sverige

 2. Pingback: Stötta småföretagare under (och efter) julen - Tess Waltenburg

 3. Pingback: Pris per användning och medveten konsumtion - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *