Utflykt till Österlen – Gunnarshögs gård och Österlenchoklad

Är du sugen på att åka iväg från Malmö eller Lund över dagen? Att göra en utflykt till Österlen är toppen tycker jag! Vi passade på att åka till Gunnarshögs gård och Österlenchoklad under samma dag. Skånes turism blomstrar på sommaren men det går finfint att uppleva saker även under den här tiden på året.

Våffelbuffé på Gunnarshögs Gård
Gott och mysigt under vår utflykt till Österlen
Våfflor på Gunnarshögs gård

Våffelbuffé på Gunnarshögs gård

Vårt första stopp var på Gunnarshögs Gård där vi njöt av våffelbuffé. Där fanns både salta och söta tillbehör. Mina favoriter var picklade rapsfrön, tomatsallad, cream cheese och salt kolakräm. Det fanns olika smaker att välja på även när det kom till våfflorna: Vanlig, vitlök, basilika och citron. Det var väldigt gott och mysigt. Jag gillade att det fanns både sött och salt. Te och kaffe ingick dessutom i priset.

När vi hade ätit upp, och var ordentligt mätta, gick vi in i deras gårdsbutik som ligger på andra sidan gårdsplanen. Där säljs både deras egna oljor och produkter och en massa annat gott. Jag köpte tre olika smaksatta oljor, vi älskar chili och citron men den här gången testade jag några nya.

Utflykt till Österlen med besök på Gunnarshögs Gård
Gunnarshögs gårdsbutik

Österlenchoklad – Ett paradis för chokladälskaren

Nästa stopp var Österlenchoklad i Skåne-Tranås. De gör helt fantastisk choklad och deras praliner är de bästa jag vet. De säljer sina produkter både i sin egen webbshop och i olika butiker här omkring, men jag tycker ändå att det är en speciell upplevelse att besöka deras fabriksbutik. Där kan man både stanna till och fika, kika in på produktionen och köpa med sig godsaker hem.

Ett annat stort plus är att de ofta säljer ut andrahandssorterad choklad. Perfekt om du är som mig och uppskattar kvalitetschoklad men inte bryr dig om små skavanker. Jag roffade skamlöst åt mig av sådana påsar och slog även till på en Alla Hjärtans Dag-ask. Till fika tog jag deras chokladte, som var väldigt trevligt, och en av deras mandelkrokantbars med rosmarin som är alldeles magisk. Ni måste testa den om ni åker dit!

Österlenchoklad - Ett av stoppen under vår utflykt till Österlen
Österlenchoklad i Skåne-Tranås
Besök på Österlenchoklad under vår utflykt till Österlen
Utflykt till Österlen med stopp på Österlenchoklad

Är du sugen på att göra en utflykt till Österlen eller någon annan plats i Skåne? Missa inte att jag har massor av tips här.

1 Comment

  1. Pingback: Härliga hållbara julklappar från småföretagare - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *