Hållbara presenter – Julklappstips med dubbel omtanke

Jag har tidigare tipsat om julklappar till barn och ätbara gåvor. Nu tänkte jag ge tips på presenter med dubbel omtanke, som stöttar lokala verksamheter eller gör gott på andra sätt. För mig handlar hållbarhet nämligen inte bara om miljön, utan även om att stötta mindre aktörer och företag som gör skillnad.

Prints, keramik och kläder från kvinnliga kreatörer

Oavsett om ni kan gå på marknaden Handkraft Kvinnokraft eller inte så kan jag varmt rekommendera er att följa deras Instagramkonto. Där har jag hittat massor av coola, kvinnliga kreatörer som skapar allt från kläder till keramik och konst. När jag såg Karin Efraims konst blev jag alldeles förälskad och beställde genast några prints som ska få pryda min väg här hemma i mässingfärgade ramar.

Makalöst vackra prints från Karin Efraim

Second hand fynd som gör gott både för miljön och andra människor

Att second hand är ett snällt sätt att uppdatera garderoben eller hemmet har nog många förstått. Jag vill dock även belysa den sociala hållbarheten i att ordna det man behöver begagnat. Om du handlar i en second hand-butik går pengarna ofta till en bra sak och om du byter saker med vänner blir det ett sätt att umgås och hjälpas åt. Det finns alltså ett ytterligare värde i att handla second hand, dela med varandra och låta saker ge glädje åt någon annan.

Second hand-fyndade tygservetter
Second hand-fyndade tygservetter är ett trevlig och snyggt sätt att dra ner på skräpet

Gåvor som skänker kunskap och gör gott

Jag har prenumererat på Historiskan i många år och har även gett bort prenumerationer i present. För mig har det skänkt otroligt mycket glädje, viktiga insikter och inspiration att ta del av alla fantastiska kvinnor som har gått före oss. Deras spel ”Vet ni!” är en perfekt present att ge bort och spela tillsammans. Jag kan i princip garantera att ni kommer lära er något nytt. Det är både fantastiskt och sorgligt att inse hur många fantastiska saker kvinnor har gjort genom historien som många av oss inte känner till.

Spelet Vet ni! från Historiskan som påminner oss om hur mycket fantastiskt kvinnor har gjort genom historien.

Lästips: Hållbara julklappar – Slå in presenter med återbrukat material

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *